Realizare remarcabilă marca Muzeul Județean de Istorie Brașov

Expoziția „Începuturile sporturilor de iarnă în România” ajunge și în acest început de an în Belgia, de data aceasta la Leuven, unde va fi prezentată sâmbătă, 17 februarie, la De Romaanse Poort (Brusselsestraat 63, 3000 Leuven)!

Expoziţia cuprinde fotografii din prima presă sportivă de pe teritoriul României și fotografii inedite din portofoliul celor mai mari fotografi montani din Transilvania antebelică (K. Muschalek, H. Lehmann, A. Adler). Textele, selectate din documentația proiectului, prezintă începuturile popularizării sporturilor de iarnă în Transilvania și Vechiul Regat. De asemenea, este prezentat începutul romantic al Casei Reuniunii de Patinaj din Brașov (Olimpia), viitoarea gazdă pentru Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan!

Citeste și:  Doar 22% dintre copiii romi urmează studii liceale, comparativ cu populația majoritară unde ponderea urcă la 80%

Curatorul expoziției: Nicolae Pepene, managerul Muzeului Județean de Istorie Brașov.

Organizatori: Muzeul Judetean de Istorie Brasov și Ambasada României în Regatul Belgiei.

Parteneri: Consiliul Județean Brașov și ADR-Vlaanderen.

Expoziția este înscrisă în agenda de evenimente a Muzeului Județean de Istorie Brașov care pregătesc momentul lansării secției muzeale „Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan”, un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021, în cadrul Programului RO – CULTURA, apelul privind „Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.