Recensamântul pe teren s-a amânat. Ar fi trebuit să înceapă ieri, însă din cauza unor probleme se va desfășura de vineri

Recenzarea pe teren a populației care trebuia să înceapă de marți, pe 31 mai, s-a amânat. Prin unele comune din țară n-au ajuns tabletele, iar în alte județe recenzorii fac sincronizarea tabletelor cu STS abia vineri.

Institutul Naţional de Statistică (INS) ar fi trebui să înceapă pe 31 mai 2022 etapa de colectare a datelor de recensământ pe teren, pentru persoanele care nu s-au autorecenzat. Conform INS, aproape jumătate din populaţia ţintă estimată s-a autorecenzat.

Probleme ar fi fost în județe precum Călărași, Giurgiu sau Ilfov, unde tabletele au ajuns de abia marți, iar în alte județe dispozitivele vor fi sincronizate cu sistemul STS abia vineri.

Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

Etapa de recenzare pe teren urma să se desfășoare din 31 mai și până pe 17 iulie, însă a fost amânată cu câteva zile și ar urma să înceapă pe 3 iunie.

Colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu faţă-în-faţă, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.