Recital de tango argentinian cu valențe multiple, astăzi, la Centrul Cultural Reduta

Vineri, 4 martie, ora 19:00, Centrul Cultural Reduta vă invită la VELVET TANGO – Un recital de tango argentinian cu valențe multiple, care transpune publicul în lumea magica a tangoului din perioada de aur a acestuia (1930-1940).

Tangoul este poezie, este suspin și bucurie în același timp.

Evenimentul propune atât piese vesele, renumitele „Milonga” – cântate și dansate cu bucurie, cât și tango-valsul – care te îmbie întotdeauna la visare. Recitalul cuprinde toată perioada de zbucium a tangoului până la marele Astor Piazzolla, care a lăsat în urma lui o capodoperă universală.

Piese precum „Oblivion”, „Libertango” sau „Adios Nonino”, devenite nemuritoare, sunt regăsite cântate atât în filme celebre, cât și pe scenele filarmonicilor din întreaga lume sau pe ringurile de dans.

Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

Pianul și bandoneonul se completează minunat în muzica de tango, fiind una dintre puținele formule care au o simbioza muzicală aproape perfectă. Pianul este un instrument de percuție și de coarde în același timp, iar bandoneonul un instrument aerofob, cu caracteristici solistice și de acompaniament incredibil de versatile. Împreună, cele două instrumente pot ajunge la rezonanțe orchestrale veritabile.

Artiști: Robert (bandoneon) și Irina Indrei (pian), Doina Enache (dans), Tudor Mihai (dans).

Biletele se pot la casieria Centrului Cultural Reduta şi online: https://bit.ly/35mILEq

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.