Reprezentantul UNICEF în România, impresionat de serviciile oferite de Centrul Blue Dot de la CATTIA

Viceprimarul Flavia Boghiu s-a întâlnit astăzi cu reprezentantul UNICEF in Romania, Anna Riatti, care se află încă de ieri la Brașov, pentru a discuta cu autoritățile locale și partenerii implicați în oferta de servicii sociale despre nevoile și provocările pe care aceștia le au.

Ieri, Anna Riatti a participat vizitat Centrul Comunitar Integrat pentru Copii din cadrul Direcției de Asistență Socială Brașov, apoi centrul Blue Dot de la CATTIA. Mâine, reprezentanții UNICEF vor vizita comunitatea rromă de pe strada Carierei și se vor întâlni cu Consiliului Local al Copiilor, proiect care se desfășoară printr-un parteneriat dintre municipalitate și UNICEF.

„Mă aflu în Brașov astăzi și mâine, împreună cu echipa UNICEF, pentru a ne întâlni cu autoritățile locale, pentru a ne întâlni cu partenerii și pentru a discuta situația copiilor, adolescenților și tinerilor din Brașov. Am implementat diferite programe aici, cu sprijinul comunităților locale. Am vizitat, în această dimineață, Centrul de Servicii Integrate pentru că sprijinim copiii care trăiesc în sărăcie, copiii vulnerabili, inclusiv copiii rromi și copiii cu dizabilități. Acum suntem la Centrul pentru Refugiați CATTIA. Și trebuie să spun, am fost foarte impresionați de serviciile oferite de instituții, organizațiile societății civile pentru acești copii, cei mai vulnerabili. Și suntem aici, de asemenea, pentru a-i asculta și pentru a vedea care sunt problemele, care sunt provocările, astfel încât noi, ca UNICEF, să putem aborda unele dintre cele mai importante nevoi“, a spus Anna Riatti, Reprezentantul UNICEF in Romania.

„Brașovul primește zilele acestea vizita noului ambasador al UNICEF, doamna Anna Riatti. Este prima vizită pe care doamna Riatti o face într-un oraș din România și a ales Brașovul grație parteneriatului pe care îl avem împreună cu UNICEF, în cadrul căruia desfășurăm activități și implementăm servicii atât pentru comunitatea locală, cât și pentru refugiații ucraineni. La Centrul Blue Dot din cadrul CATTIA se întâmplă activități cu cei mici, ucraineni, se întâmplă atât activități educaționale cât și after-school, precum și multe alte bune practici pe care cei de la UNICEF ne ajută să le implementăm la Brașov. Doamna ambasador va mai vizita și comunitatea rromă de pe strada Carierei, se va întâlni cu copiii din cadrul Consiliului Local al Copiilor, astăzi a avut loc și o dezbatere, o masă rotundă, împreună cu furnizorii de servicii – atât privați cât și publici – pe tema serviciilor pe care le putem implementa pentru copiii cu dizabilități din comunitatea noastră. Ne bucurăm să avem alături de noi o organizație precum UNICEF, precum și sprijinul cu care aceștia vin în folosul brașovenilor“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Centrul de refugiați de la CATTIA a primit recunoașterea UNICEF și a Guvernului Japoniei ca „Punct Albastru“ – Blue Dot – într-o rețea de puncte de sprijin dedicate refugiaților din Ucraina, organizată sub tutela UNICEF și finanțată de Guvernul Japoniei.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Reamintim că după începerea războiului din Ucraina, Primăria Municipiului Brașov și mai multe organizații neguvernamentale au constituit grupul de lucru „Brașov pentru Ucraina”, pentru a veni în sprijinul refugiaților din țara vecină, lovită de război, și pentru a trimite ajutoare acolo.

Centrul Comunitar „Brașov pentru Ucraina“ a fost deschis în 4 martie,  la CATTIA, urmat apoi de un call-center permanent și o platformă on-line – https://ua.brasovcity.ro/ – puse la dispoziția refugiaților ucraineni, dar și celor care doresc să își ofere ajutorul. De la deschiderea centrului, care funcționează non-stop cu sprijinul celor câteva sute de voluntari și al donatorilor, mii de ucraineni au beneficiat de servicii gratuite care includ cazare, hrană caldă și rece, produse de igienă personală, haine, produse pentru nou-născuți, produse pentru animalele de companie, sală de joacă și activități pentru copii, consiliere psihologică și asistență juridică, cursuri de limba română sau engleză, servicii de integrare în comunitate și pe piața muncii.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.