Republica Moldova s-a calificat în finala Eurovision 2023! România va intra joi, în a doua semifinală

În prima semifinală Eurovision de la Liverpool au intrat 15 piese și s-au calificat doar 10. Printre acestea s-a numărat și „Soarele și Luna” a lui Pasha Parfeni, reprezentantul Republicii Moldova. Republica Moldova a fost anunțată a doua pe lista țărilor calificate după prima semifinală. Reprezentantul României, Theodor Andrei, cu piesa sa „D.G.T. (Off and on), va intra în concurs mâine, 11 mai, în a doua semifinală, din poziția a treia. Competiția Eurovision este transmisă în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR Internaţional și TVR+.

După prima semifinală, s-au calificat în finala Eurovision Croația, Republica Moldova, Elveția, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia, Norvegia.

Citeste și:  Corona Braşov câştigă Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi realizează o triplă istorică!

Theodor Andrei, cu piesa sa „D.G.T. (Off and on), va intra în concurs joi, în a doua semifinală, din poziția a treia.

Românii din țară nu îl pot vota pe Theodor Andrei, conform Regulamentului concursului.

Pot însă să-l voteze românii din statele care vor participa alături de ţara noastră în a doua semifinală Eurovision, respectiv cei din: Danemarca, Armenia, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lituania, Australia.

De asemenea, întrucât în cadrul Semifinalei Eurovision din 11 mai a.c. vor fi ascultate și piesele Spaniei, Marii Britanii şi Ucrainei, cei aflați în aceste state pot să-l susțină şi ei pe reprezentantul ţării noastre.

Citeste și:  Brașoveanca Timea Lőrincz, prezentă în Geneva la o vizită de lucru

Indicativul lui Theodor Andrei este 3 (poziția de intrare pe scenă), acesta fiind numărul pe care românii din diaspora trebuie să îl trimită la numărul afișat pe ecran în țara din care urmăresc concursul Eurovision.

Procedura de vot a fost publicată de StirileTVR.ro, aici.

Foto: Vesa Moilanen / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.