Reușită impresionantă! Spitalul Orășenesc Victoria a fost REDESCHIS ieri, după 10 ani!

Reprezentanții primăriei orașului Victoria au reușit să adune sponsorizări și donații în valoare totală de 90.000 de euro și au reușit astfel să redeschidă Spitalul Orășenesc, după 10 ani de la Hotărârea de Guvern prin care acesta a fost închis. O mulțime de voluntari, împreună cu primărița, au lucrat cot la cot câteva luni de zile pentru a renova spațiile interioare. Spitalul îşi va desfăşura activitatea în subordinea Consiliului Local, iar de la bugetul local al oraşului a fost alocată suma de 152.000 euro pentru investiţii şi funcţionare.

Demersurile pentru redeschiderea spitalului au început când ministru al Sănătăţii era Vlad Voiculescu şi au continuat în mandatul Ioanei Mihăilă (prezentă şi ea ieri, la inaugurare – n.r.). În proiect s-au implicat, printre alţii, directorul medical al spitalului de la Săcele, Ionuţ Poinăreanu, dar şi directorul Florin Popa, managerul spitalului din Victoria.  Hotărârea de Guvern prin care a fost aprobată redeschidere 8 iulie 2021. În momentul în care am obţinut hotărârea de Guvern, am început demersurile pentru redeschiderea efectivă a spitalului şi am pregătit alocarea financiară. Iniţial, nu era capitol bugetar şi am făcut demersuri pentru obţinerea de finanţări. Din păcate, de la Guvern nu am primit nici un leu pentru spital, ceea ce nu mi se pare normal, mai ales în actualul context pandemic”, a declarat primarul oraşului Victoria, Camelia Bertea, în timpul ceremoniei de redeschidere a spitalului.

Administrația locală din Victoria a solicitat prin intermediul DSP Brașov, 50 de paturi pentru spitalizare continuă și 27 de paturi pentru spitalizare de zi. Specialitățile de care va dispune spitalul sunt: chirurgie, boli interne, fiziokinetoterapie, pediatrie, ginecologie, cardiologie, endocrinologie.

Evenimentul de redeschidere a spitalului s-a desfăşurat ieri, la Victoria, în prezenţa premierului desemnat, Dacian Cioloş, dar şi a prefectului Braşovului, Cătălin Văsii, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.