Roger Waters i-a criticat la ONU pe „provocatorii” invaziei ruse din Ucraina

Roger Waters, unul dintre fondatorii trupei rock Pink Floyd, invitat de Rusia să se exprime în faţa Consiliului de Securitate al ONU, a denunţat miercuri atât invazia rusă, cât şi pe cei care au provocat-o, însă declaraţiile sale au atras critici ferme din partea Ucrainei, informează AFP.

Roger Waters, cofondatorul faimoasei trupe britanice de rock progresiv Pink Floyd, s-a confruntat cu critici dure în rețelele sociale după ce a folosit apariția la Consiliul de Securitate al ONU pentru a descrie invadarea Ucrainei de către Rusia ca fiind ilegală, dar „nu neprovocată”.

Atacul verbal la adresa lui Waters vine și ca răspuns la publicarea unui interviu anterior acordat de Waters ziarului german Berliner Zeitung, în care a cerut pace și a spus că politicienii occidentali ar trebui să încerce să înțeleagă mai bine motivațiile lui Putin.

Citeste și:  Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice. Prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații

„Invadarea Ucrainei de Federaţia Rusă a fost ilegală. O condamn în termenii cei mai fermi”, a declarat rockerul englez prin videoconferinţă. Însă „nu este adevărat că invazia rusă din Ucraina nu a fost provocată. De aceea, îi condamn şi pe provocatori în termenii cei mai fermi”, a adăugat Roger Waters.

Muzicianul englez, care a stârnit polemici în ultimele luni prin declaraţiile sale despre războiul din Ucraina, a cerut, de asemenea, o încetare imediată a focului, pentru ca „nici măcar o singură viaţă ucraineană sau rusă” să nu mai fie pierdută.

Artistul a ironizat totodată Consiliul de Securitate al ONU despre care a spus că este „fără influenţă”. „Această absenţă a eficacităţii poate că reprezintă o veste bună (…), dacă eu pot să vorbesc fără să mă tem că mi se va smulge capul de pe umeri”.

Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an
https://www.youtube.com/watch?v=xZXMmRg9ZcU

Ambasadorul Ucrainei la ONU, Sergiy Kyslytsya, a criticat ferm remarcile lui Waters în propriul discurs adresat consiliului. „Ce trist pentru foștii săi fani să vădă că el este doar o altă cărămidă în zidul dezinformarii și propagandei rusești”, a spus el camerei. „Continuați să cântați la chitară, domnule Waters”, a adăugat diplomatul. „Ți se potrivește mai mult decât să dai curs consiliului de securitate despre cum să-și facă treaba. Fără porci zburători aici, vă rog.”

Waters a fost atacat vehement și de fostul său coleg de trupă David Gilmour care l-a catalogat drept putinist.

Foto: Profimedia Images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.