România a învins Polonia (2-0), într-un meci amical al selecţionatelor Under-20

Reprezentativa de fotbal Under-20 a României a învins formaţia similară a Poloniei cu scorul de 2-0 (1-0), luni seara, pe Arena ”Francisc Neuman” din Arad.

Echipa U20 a României a obţinut cea mai clară victorie a sa de la înfiinţare, prin golurile marcate de Ianis Stoica (16) şi Gabriel Buta (55). A fost totodată prima victorie cu Paniel Pancu selecţioner, după trei eşecuri la rând: 1-2 cu Cehia, 0-1 cu Germania şi 1-2 cu Italia.

Tricolorii pregătiţi de Daniel Pancu veneau după un eşec în faţa formaţiei Italiei (1-2), tot la Arad, meci jucat joi.

România a marcat în prima repriză prin Ianis Stoica, după o lovitură de cap din 8 metri, la un corner executat de Luca Mihai (16). Rareş Pop, jucător la UTA, a avut mai multe şanse de a înscrie, dar portarul a respins şutul său (12), iar apoi l-a blocat de două ori în situaţie de unu la unu (27).

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Oaspeţii au forţat egalarea după pauză, dar tot echipa României a înscris, prin Gabriel Buta (55), tot în urma unei faze fixe, împingând în plasă mingea trimisă de Rareş Pop cu capul.

Polonezii au avut ocazii prin Baranowicz (49), Karasek (52), Wedrychowski (62) şi mai ales Kirejczyk (80).

Mario Bratu a expediat două şuturi de la distanţă, primul fiind respins de Ojrzynski (71), iar al doilea a trecut puţin peste (87).

Cele două echipe s-au mai întâlnit pe 11 noiembrie 2021, când „tricolorii” Under 20 au învins cu 2-1, la Voluntari, în mandatul lui Bogdan Lobonţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.