România atinge astăzi pragul de un milion de persoane vaccinate

România atinge astăzi pragul de un milion de persoane vaccinate, cu câteva zile după împlinirea a 2 luni de la debutul campaniei de vaccinare. Potrivit ultimelor date transmise de Comitetul de coordonare a vacinării, ieri erau vaccinate 983.997 de persoane din întreaga ţară, în ultimele 24 de ore fiind vaccinate 38.158 persoane.

Suntem în etapa a doua care se adresează persoanelor de peste 65 de ani, celor cu boli cronice sau din sectoare esențiale.

Etapa a 3-a, destinată populației generale începe luna viitoare. Până atunci, din 15 martie vor putea fi făcute programări pe lista de așteptare.

Coordonatorul campaniei de imunizare, Valeriu Gheorghiță spune că centrele de vaccinare vor fi vizibile doar din listele de așteptare. Persoana înscrisă este notificată și va avea la dispoziție 24 de ore pentru a confirma programarea. În centre se va folosi un singur tip de ser, iar persoanele care se înscriu, nu vor putea opta pentru un anumit tip de vaccin. Tot în etapa a treia este luată în calcul înființarea unor centre de tip drive thru.

Citeste și:  Târgurile volante din Brașov, programate în acest weekend, anulate din cauza vremii nefavorabile

În prezent, în România sunt folosite trei vaccnuri, singurele autorizate în Uniunea Europeană.

Etapa a II-a:

  • Cât durează? Timpul de execuție va fi stabilit în funcție de schema de vaccinare aleasă, care poate cuprinde una sau două doze;
  • Cine? Include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;
  • Cum? Se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie, după caz.

Etapa a III-a:

  • Cât durează? Timpul de execuție va fi stabilit în funcție de schema de vaccinare aleasă, care poate cuprinde una sau două doze;
  • Cine? Include populația generală;
  • Cum? Se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie/centre de vaccinare drive-through, după caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.