România își retrage trupele din Afganistan

Statele Unite au anunțat că intenționează să retragă trupele din Afganistan pe 11 septembrie 2021. În Afganistan sunt aproximativ 2.500 de militari americani și totodată, aproximativ 7.000 de militari din alte țări membre NATO în afară de SUA, inclusiv din România. Prin urmare, soldații români din Afganistan vor ajunge acasă pâna pe 11 septembrie 2021, conform autoritățile americane. Țara noastră are în prezent 619 de militari trimiși în Afganistan.

Noi am atins obiectivele pe care ni le-am fixat. Şi acum, este timpul să ne aducem forţele acasă. Preşedintele Biden va vorbi despre asta în câteva ore în Statele Unite. Şi mă aflu aici pentru a lucra în strânsă colaborare cu aliaţii noştri cu secretarul general (al NATO), asupra principiului pe care l-am stabilit de la început: intrăm împreună, adaptăm împreună şi ieşim împreună”, a afirmat Blinken într-o declaraţie televizată de la sediul NATO.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

Un înalt diplomat al NATO declara recent că nu se așteapta ca vreuna dintre țările membre ale alianței să se opuna intenției președintelui Joe Biden de a retrage trupele din această țara pâna atunci.

Pe 11 septembrie se comemoreaza atacul terorist asupra Americii din 2001, care a dus la invadarea Afganistanului.

Sursa foto, fanatik.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.