România trimite 200 de militari pentru a ajuta la evacuarea afganilor care au lucrat pentru NATO

În urma unei ședințe de miercuri, 25 august, Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis să trimită 200 de militari români pentru a ajuta la evacuarea și relocarea afganilor care au lucrat pentru NATO. Misiunea începe zilele acestea şi va dura maximum 6 luni.

„Membrii CSAT au apreciat modul în care Celula interinstituțională de criză coordonată de către Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul direct al Serviciului de Informații Externe, Ministerului Apărării Naționale și Serviciului Român de Informații, a gestionat atât acțiunile concrete derulate rapid și eficient, cât și comunicarea publică în timp real în ceea ce privește repatrierea a 49 de cetățeni români care au solicitat acest lucru şi efortul pentru relocarea cetățenilor afgani – colaboratori ai autorităților române şi ai organizațiilor internaţionale, studenți cu burse în România, categorii vulnerabile precum jurnaliști, activişti pentru drepturile omului, magistrați”, este precizat într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

 Militarii români se vor asigura şi ca cetățenii afgani să fie aduși în siguranță în România.

Citeste și:  Amendă și confiscare materialului lemnos pentru o societate comercială din Zărnești

„Evoluția situației din Afganistan este într-o continuă dinamică, iar România, în deplină coordonare cu partenerii săi internaționali, va urmări adoptarea şi implementarea celor mai bune variante de răspuns la provocările politice, de securitate și umanitare generate de această criză.

Pe termen scurt și mediu, România va continua să sprijine, inclusiv prin fonduri ale asistenței umanitare și asistenței pentru dezvoltare, proiecte care să ajute direct la ameliorarea situației cetățenilor afgani din Afganistan și a refugiaților afgani”, se mai menţionează în comunicat.

Foto: Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.