România va primi o tranşă de 10.000 de doze de anticorpi monoclonali

România va primi o tranşă de 10.000 de doze de anticorpi monoclonali, potrivit anunțului făcut săptămâna trecută de către secretarul de stat Andrei Baciu din Ministerul Sănătăţii.

„Anticorpii monoclonali – tranşele de 10.000 de doze alocate României prin contractul pe care Comisia Europeană l-a făcut cu producătorul, aceste doze vor sosi în România cel mai probabil luni, pe 1 noiembrie. 10.000 de doze de anticorpi monoclonali. (…) Sperăm ca săptămâna viitoare să se finalizeze şi donaţia din partea Germaniei”, a spus Baciu într-o conferinţă de presă.

Andrei Baciu a precizat că ţara noastră are 10.000 de flacoane de Remdesivir, iar alte aproximativ 60.000 de doze urmează să vină în perioada următoare.

Citeste și:  Vrei în echipa Primăriei Brașov? Mai multe posturi, scoase la concurs! Ce salariu se oferă ...

„Legat de Tocilizumab, astăzi avem o veste bună despre dozele suplimentare care au sosit. Astăzi începe livrarea în ţară de 780 de flacoane de 400 mg şi alte 20 de flacoane de 80 de mg. (…) Legat de Remdesivir, avem în momentul de faţă un stoc de 10.000 de flacoane în ţară. (…) Pe data de 3 noiembrie va intra o nouă tranşă în stocul Ministerului Sănătăţii de 29.600 de doze. În data de 8 noiembrie vor sosi alte 30.000 de doze. În jurul datei de 15 noiembrie vor sosi alte 39.200 de doze de Remdesivir. Cu privire la Favipiravir, ştim că a fost anunţată donaţia care a fost aprobată prin hotărâre de guvern. Vreau să mulţumesc companiei Terapia pentru această generoasă donaţie de aproximativ 50.000 de cutii, care reprezintă aproximativ 2,4 milioane de tablete, care vor ajunge în spitale şi în ambulatorii în perioada imediat următoare”, a explicat secretarul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.