Românii pot călători în Mongolia fără vize. Ministerul de Externe anunță liberalizarea regimului de vize pentru posesorii de pașapoarte simple

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută decizia Mongoliei de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii români, posesori de paşapoarte simple, precizând că perioada pentru care românii pot călători fără viză este de cel mult 30 de zile.

Potrivit MAE, începând cu anul 2023, România figurează, alături de alte 33 de state din Uniunea Europeană, dar şi din alte regiuni, pe lista ţărilor ai căror cetăţeni sunt scutiţi de obligativitatea deţinerii vizei pentru a călători în scop turistic în acest stat.

MAE informează că, potrivit datelor comunicate public de către autorităţile din Mongolia, perioada pentru care cetăţenii români pot călători fără viză este de maximum 30 de zile.

Citeste și:  Grevă generală mâine în Franța. MAE a emis o atenționare de călătorie

Mai multe informaţii sunt disponibile aici.

Conform sursei citate, reprezentarea diplomatică a României în Mongolia este asigurată de Ambasada României la Beijing. MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care doresc să călătorească în Mongolia de a consulta secţiunea Condiţii de călătorie de pe pagina de internet a MAE (http://www.mae.ro/travel-conditions), unde sunt disponibile informaţii detaliate cu privire la regimul de călătorie în străinătate al cetăţenilor români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.