S-a închis partea inferioară a pârtiei Drumul Roșu

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, +17 grade în acest moment, și pentru a asigura condiții optime de schi, municipalitatea a decis să închidă partea inferioara a pârtiei Drumul Roșu, de la breteaua spre Pârtia Bradul la stația inferioară a telegondolei. În funcție de precipitațiile sub formă de zăpadă anunțate pentru duminică și luni, la începutul săptămânii viitoare se va putea redeschide și acest tronson de pârtie.

Se poate schia și în partea inferioară a masivului fie pe pârtia Sulinar, fie pe Subteleferic, cu intrare din Drumul Roșu pe 3C (,,varianta lui Opriș”), fie pe Drumul Roșu, apoi pe breteaua spre Bradul și coborâre pe Subteleferic.

Se schiază, în condiții bune, de primăvară, pe pârtiile Doamnei, Ruia – cu excepția zonei dintre gondolă și Drumul Roșu – până la breteaua spre Bradul, Sulinar, în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri). Stratul de zăpadă bătută are 30 de cm pe pârtiile din partea superioară, iar în partea inferioară 20 de cm.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

Și în această noapte se va lucra la reamenajarea pârtiei Bradul, astfel încât, mâine dimineață, să poată fi deschisă pentru cei care vor să învețe să schieze.

Rămân închise, în continuare, zone din anumite pârtii, din cauza faptului că nu mai asigurau condiții optime de schi: Lupului inferior, zona din Ruia cuprinsă între gondolă și Drumul Roșu, pârtia 3 D, Drumul albastru, Zidul mic, iar de astăzi și partea inferioară a pârtiei Drumul Roșu.

Instalațiile de transport pe cablu funcționale sunt telegondola și telescaunul Ruia. În weekend, dacă stratul de zăpadă se va menține, va funcționa și teleschiul Bradul.

Având în vedere consistența zăpezii – care diferă foarte mult pe parcursul zilei și de la zonele umbrite, unde este dură, la zonele însorite, unde stratul este moale, încetinind brusc alunecarea și solicitând articulațiile picioarelor – Serviciul Salvamont vă recomandă să schiați cu viteză redusă, să fiți pregătiți să fiți supuși unui alt regim de alunecare odată cu ieșirea în zonele însorite și să nu bruscați schiurile, pentru a reduce șocurile primite de articulații.

Citeste și:  FlyLili organizează sesiune de recrutări pentru însoțitori de zbor, sâmbătă, la Aeroportul Brașov

Având în vedere că sezonul s-a prelungit până în 25 aprilie, iar punctele de pe ski-pass-uri nu vor fi prelungite în sezonul următor, încărcarea cartelelor se va face doar pentru cele cu puține puncte, maxim 60, sau pentru cele de maxim 2 zile. Vă reamintim că ski-pass-urile pot fi încărcate și on-line pe site-ul www.skibv.ro.

Informații actualizate despre starea pârtiilor și funcționarea mijloacelor de transport pe cablu în Poiana Brașov, precum și despre tarife și regulile de pe pârtie găsiți aici: https://starepartii.brasovcity.ro/ro/acasa/

Ca și în sezoanele trecute, pentru creșterea eficienței intervențiilor, Poliția Locală are un birou permanent în Poiana Brașov, deschis la Vila Orizont, în același loc în care se află și sediul Serviciului Salvamont. Numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale rămâne 0268-954. Puteți alerta echipa Salvamont la numărul unic de urgență 112 sau sunând direct la Dispeceratul Național Salvamont 0-SALVAMONT (0725826668).

Citeste și:  Lista medicamentelor compensate și gratuite a fost extinsă

Foto: Costi Hodaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.