S-au reluat călătoriile pe calea ferată dintre Ucraina și România

Primele trenuri de călători pe ruta Rakhiv – Dilove – Valea Vișeului, care leagă Ucraina de România, vor fi operate începând de miercuri, 18 ianuarie – a anunțat Ministerul Infrastructurii din Ucraina citat de Graiul Maramureșului.

Trenurile vor pleca zilnic din Rakhiv la orele 6:10 și 14:10 și vor ajunge în Valea Vișeului la orele 7:45, respectiv 15:45. Din Valea Vișeului, trenurile vor pleca la orele 11:45 și 18:15 și vor ajunge la Rakhiv la orele 12:20, respectiv 18:50.

Orarul de sosire și de plecare este adaptat la orarele de funcționare a trenurilor românești. Astfel, pasagerii care sosesc în Valea Vișeului se pot transfera către alte curse care merg spre București și Cluj.

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

Pentru a restabili legătura feroviară cu România, anul trecut ucrainenii au reparat stația Rakhiv, 19,2 kilometri de șine și 12 poduri. În plus, s-a finalizat și repararea unui alt tronson de la frontiera cu România – Teresva, care nu a mai funcționat din 2007.

După finalizarea acestor proiecte, se repornesc rutele feroviare cheie dintre Ucraina și România, pentru că în prezent există doar două puncte de trecere internaționale: Vadul Siret – Dornești și Dyakovo – Halmeu, prin care se efectuează doar transportul de marfă.

Anul trecut, Ucraina și Moldova au reluat circulația trenurilor de călători pe ruta Kiev – Chișinău, după o pauză de 24 de ani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.