Salvamont Braşov: Atenţie la diferenţele de consistenţă ale zăpezii în funcţie de ora din zi!

Ieri, 03.03.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 4 cazuri de persoane care s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna pe domeniul schiabil din Poiana Brasov si Masivul Postavaru.

Persoanelor accidentate li s-a acordat primul ajutor, urmand a fi transportate de salvamontisti la baza muntelui, unde una dintre acestea a fost predata echipajului SMURD venit in sprijin.


Din cauza temperaturilor ridicate din ultimele zile, stratul de zapada a inceput sa se subtieze in anumite zone. Respectati balizajele partiei, precum si semnificatia indicatoarele de avertizare: „OCOLIRE”, „ZONA FARA ZAPADA” si „REDUCETI VITEZA”.


Atentie la diferentele de consistenta ale zapezii in functie de ora din zi. Daca dimineata zapada este foarte dura si necesita canturi ascutite, dupa-amiaza aceasta se inmoaie, solicitand foarte mult articulatiile picioarelor. Asigurati-va ca aveti legaturile schiurilor reglate corespunzator, claparii stransi pe picior pentru a proteja gleznele si pe cat posibil, evitati sa bruscati schiurile, pentru a nu suprasolicita articulatiile.

Citeste și:  OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului


De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 419 cazuri, implicand 431 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau care au trebuit sa fie evacuate.
Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.