Salvamontiștii brașoveni, solicitați la 16 intervanții pe pârtiile din Poiana Brașov

Desi weekend-ul nu a inceput inca, fluxul mare de turisti veniti in Poiana Brasov s-a reflectat si intr-un numar mare de evenimente.
Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 16 cazuri, in care persoanele s-au accidentat sau ratacit, in timp ce practicau sporturile de iarna pe partiile de schi sau sanius din Poiana Brasov si Masivul Postavaru.

Salvatorii montani ajunsi la locul solicitarii au acordat persoanelor accidentate primul ajutor si apoi le-au coborat la baza muntelui, urmand ca 3 dintre acestea sa fie preluate de echipajele SMURD venite in sprijin, care le-au transportat la unitatile spitalicesti pentru investigatii suplimentare.

Citeste și:  Minivacanța celor mici, mai frumoasă, la Parcul cu Dinozauri din Râșnov

Totodata, s-a primit si un apel in legatura cu un grup format din 6 turisti, plecat sa schieze in afara partiei amenajate, una dintre persoane suferind un traumatism de membru inferior. Persoana in cauza a fost ajutata sa coboare de catre ceilalti membri ai grupului si ulterior preluata de salvatorii montani.

Recomandam schiorilor sa ramana doar pe partiile amenajate si sa nu mai iasa de pe acestea, deoarece, facand acest lucru, se expun unor pericole inutile. Stratul de zapada proaspat depus poate ascunde multe obstacole, iar posibilitatea de a se rataci este foarte mare.

De la inceputul sezonului de schi salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 189 de cazuri, reprezentand 193 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau au trebuit sa fie evacuate.

Citeste și:  RATBV își adaptează programele și unele trasee de transport pentru data de 1 Decembrie

Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.