Sanatoriile balneare de pe litoral oferă, din acest an, programe de recuperare după Covid-19

Sanatoriile balneare de pe litoral oferă, din acest an, programe de recuperare post COVID-19. Tot mai mulți români care au trecut prin boală și au rămas cu sechele își fac acum rezervare la Techirghiol sau la Mangalia, informează rador.ro

Potrivit studiilor, după ce se vindecă de COVID, 8 din 10 persoane rămân cu sechele. Pentru acestea există pachete de recuperare puse la dispoziție de sanatoriile balneare de pe litoral, unde echipele medicale au o vastă experiență în tratarea pacienților cu afecțiuni musculare, articulare și respiratorii.

Cei care trec prin boala COVID rămân adesea cu oboseală cronică, o capacitate pulmonară diminuată şi dureri de articulații, dar și probleme de natură neurologică sau psihologică.

Citeste și:  Distrigaz Sud Rețele a investit 530 milioane de lei în anul 2023

Pachetele cuprind o gamă largă de proceduri de fizioterapie și kinetoterapie, reeducare respiratorie, exerciții aerobice, precum și consiliere psihologică pentru că sechelele de acest tip pot evolua de la anxietate la depresie.

Eficiența în recuperare crește dacă este combinată cu o cură de aerosoli pe țărmul mării sau pe malul lacului Techirghiol, locuri ideale datorită mediului salin.

Zeci de pacienți din toata țara au fost deja tratați de la începutul anului în sanatoriile din Mangalia și Techirghiol.

Internările se pot face și cu trimitere de la medicul de familie, caz în care costurile sunt suportate parțial de Casa de Asigurări de Sănătate, iar co-plata pacientului pornește de la 45 de lei și poate ajunge la 130 de lei pe zi.

Citeste și:  Drumul vechi spre Poiana Brașov, noua alee de promenadă a orașului

Sursa, rador.ro / Sursa foto, agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.