Şase bărbaţi au fost arestaţi după ce au furat dintr-o clădire de birouri din Braşov

Polițiștii Secției 3 Poliție Brașov au reușit identificarea și prinderea unor bărbați bănuiți că ar fi autorii unei infrațiuni de furt din societate.

În data de 23 martie 2023, în jurul orei 05.00, polițiștii au fost sesizați de către reprezentantul unei societăți despre faptul că persoane necunoscute au pătruns, prin forțarea ușilor, în clădirea de birouri a societății, amplasată pe str. 13 Decembrie din municipiul Brașov, de unde au încercat să sustragă mai multe bunuri, pe care le-au abandonat în momentul în care s-a declanșat sistemul de alarmă.

La fața locului au fost efectuate cercetări, în urma cărora a rezultat că autorii au reușit totuși să sustragă mai multe bunuri înainte de a se declanșa sistemul de alarmă si de a părăsi locul comiterii faptei.

Citeste și:  Ghidul de finanțare pentru sprijinirea investițiilor destinate producției de compost pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri agricole compostabile a fost pus în consultare publică

Astfel, în urma activităților operative și a percheziției efectuată în data de 29 martie 2023, s-a reușit identificarea unei persoanei bănuită de comiterea furtului, un bărbat de 31 de ani, din comuna Vâlcele, județul Covasna.

Ulterior, cercetările au fost extinse de către polițiști și s-a stabilit faptul că, la comiterea faptei cercetate, ar fi participat alte 5 persoane, bărbați cu vârste cuprinse între 23 de ani si 43 ani, toți din comuna Vâlcele, județul Brașov, de la două dintre acestea fiind recuperată o parte din bunurile sustrase.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea celor 6 persoane cercetate pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, urmând a fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere corespunzătoare.

Citeste și:  Yiwen Shen și Marko Džomba au electrizat Sala Patria cu un concert memorabil alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov

Activitățile sunt continuate de către poliţişti în cadrul dosarului penal constituit, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”furt calificat”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a se propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.