Șase ratracuri vor amenaja pârtiile din Poiana Brașov

Începând din acest week-end, pârtiile din Poiana Brașov vor fi amenajte de 6 ratracuri, dintre care două au fost achiziționate în acest an și vor fi livrate în această săptămână. Odată cu această investiție, domeniul schiabil din Poiana Brașov devine singurul din România care dispune de un număr atât de mare de echipamente amenajare. Obiectivul Municipalității, prin această achiziție, este de a crește calitatea pârtiilor și de a asigura schiorilor cele mai bune condiții de practicare a acestui sport. 

,,Azi-noapte a ajuns în Poiană primul ratrac, iar următorul va ajunge vineri, astfel că, din weekend, se va acționa pe domeniul schiabil cu 6 ratracuri. Deși este vorba de o investiție consistentă a Primăriei, de aproximativ 4 milioane de lei, este una necesară, atâta timp cât ne-am propus să organizăm competiții sportive internaționale, încadrate în calendarul Federației Internaționale de Schi, dar și să asigurăm turiștilor cele mai bune condiții de schi. Sunt bucuros că au fost livrate atât de repede, pentru că ne va permite să pregătim pârtiile pentru cele două competiții majore din luna februarie, Children Trophy și Nation CUP și să avem cele mai bune pârtii, cel puțin în România. Văd că și vremea ne ajută, așa că vă așteptăm la schi”, a declarat reprezentantul Primăriei Brașov.

Citeste și:  Incidența pisicilor care cad de la ferestre și se rănesc grav crește în perioadele călduroase

Pe lângă 6 ratracuri, pentru amenajarea pârtiilor sunt utilizate 120 de lăncii și 29 de tunuri de zăpadă, din care 10 fixe și 19 mobile.

Descrie tehnică ratracuri

Două mașini de bătut zăpada tip ratrac, cu cabestan (cablu de tractare)

Furnizor: SC COMPREST SA

Valoare: 3.600.000 lei fara TVA

Costul include transportul de la producător și punerea în funcțiune

Mașinile sunt tip PistenBully 400W, echipate cu motor Cummins cu o putere de 400 CP

– cabina mare cu două locuri, design hibrid Kasbohere, certificată ROPS – sistem de protejare a cabinei la rostogolire, suspensie pneumatică, geamuri față, spate și laterale securizate și încălzite;

– cabestan cu lungime cablu de 1050 m și forță de tragere 40 kN;

Citeste și:  Mai sunt 3 zile până când brașovenii își vor cunoaște campionii, în cadrul galei de premiere a performanței sportive

– viteza de deplasare variabilă între 0-21 km/h;

– greutate brută 12.200 kg;

– sarcina utilă pe platformă: 2500 kg;

– dimensiuni platformă încărcare 2120 x 1920 mm;

– dimensiuni de gabarit:

– lungime totală, cu lamă și freză: 9.010 mm;

– înălțime maximă peste cabestan: 3.280 mm;

– lățime peste șenile: 4.206 mm;

– lățime peste freză și flapsuri laterale: 6.400 mm.

Starea pârtiilor

Toate pârtiile de pe întreg domeniul schiabil sunt în condiții foarte bune, stratul de zăpadă  este de 70 de cm în partea superioară a domeniul schiabil și de 50 de cm în partea inferioară, iar starea zăpezii este, de asemenea una foarte bună. 

Astăzi sunt funcţionale următoarele instalaţii pe cablu: telecabinele Capra Neagră și Kanzel, telegondola, telescaunele Ruia și Lupului, teleschiurile Bradul și Stadion și snowpark Bradul.

Citeste și:  Conservarea patrimoniului fotografic prin digitalizare și restaurare digitală: eveniment de instruire la Brașov

Se schiază pe toate pârtiile, cu excepția pârtiei Subteleferic, unde se desfășoară o competiție sportivă.

În acest moment ninge în Poiana Brașov și sunt aproximativ -2°C la baza masivului și -6°C. 

Prognoza meteo prevede pentru următoarele ore ninsoare, iar la noapte temperatura va scădea și mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.