Schioarea Ania Caill nu a fost inclusă de România pe lista JO Beijing 2022

Sportiva Coronei Brașov, Ania Caill, nu a fost inclusă de România pe lista Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, iar în locul ei va evolua o sportivă de pe locul 1700 mondial, lucru ce a dezamăgit-o foarte tare.

” Nu sunt pe lista pentru Olimpiada de la Beijing.

Am facut tot ce era posibil sa fiu inclusa pe lista, fiind de departe cea mai buna romanca.

Am depus o cerere la tribunalul de arbitraj sportiv din Lausanne (TAS), sperand sa imi gasesc dreptatea.

Din pacate si din mare surprindere, federatia romana de schi biatlon nu recunoaste competenta lor, cererea mea fiind respinsa tocmai din motivul asta, pentru ca in statulul lor nu permite.

Asa ca FRSB nu m-a adaugat pe lista de preinscrieri pentru olimpiada si a decis sa faca un trial pentru sportivi aflati pe aceasta lista.

Tin sa reamintesc ca sportivi aflati pe lista nu au nici un criteriu de calificare international, au numai punctajul minim care le permite sa ocupe acel loc de natiune care exista pentru tariile mici.

Eu sunt singura realmente calificata, datorita performantelor mele care m-au projectat in top 100 mondial.

Eu nu am fost pe lista extinsa, asadar nu am avut voie sa particip la acest trial.

Sportiva „calificata” dupa trial poate participa la Olimpiada numai la doua probe, slalom si urias (eu as fi avut dreptul sa particip la 4 probe). Nu are nici o experienta in Cupa Mondiala si nici macar in Cupa Europei. A participat la un campionat mondial unde a ajuns la +26 de secunde in urias si +22 in Slalom.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

Ma zbat sa concurez la probele de viteza in Cupa mondiala pentru ca acolo este vorba de performanta si acolo sunt obiectivele mele.

In trecut am facut probele de technice dar a trebuit sa renunt la ele ca sa pot sa ma concentrez pe probele de viteza, ca orice sportiv de top care trebuie sa se specializeze la un moment dat.

Cu toate astea raman cea mai buna sportiva din Romania inclusiv la probele technice.

Deoarece anumite persoane au avut indrazneala sa spuna ca punctajul international nu este relevant, am venit sa ma confrunt direct cu fetele din lot la probele lor, renuntand la o etapa de Cupa Europei de coborare.

Rezultatul este clar. Cel putin la proba de urias, sunt in fata ei indiscutabil. (rezultatul primei manse de concurs ca dovada).

Sunt trista dar mai ales dezamagita de tot sistemul din Romania.

Noi sportivii ne zbatem zi de zi de cand avem 7ani sa fim cat mai buni. Avem norocul ca la schi alpin este un cronometru care nu poate insela. Rezultatul este clar negru pe alb si nu este in mana unui juriu.

Citeste și:  Performanțe de excepție pentru juniorii Clubului Sportiv Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori

Toti sportivi ca Mihaela Hogas, Raluca Stramaturaru, Haralambie Daniela care s-au batut real sa atinga calificarea, care au facut sacrifici enorme sa atinga scopul cel mare in Cupa mondiala, ce ar trebui sa gandeasca dupa asa decizie de a trimite o sportiva care are numai limita de punctaj pentru a fi pe acel loc de natiune mica ?

Ce ar trebui sa gandeasca Raluca Ciocanel ? Care in urma cu 4 ani sa zbatut sa se califice si sa intre in top 500 mondial la proba de slalom ? Ea nu a participat la Olimpiada de la Pyeongchang pentru ca aveam un singur loc pentru Romania si am mers eu fiind in top 200 mondial.

Acum sportiva aleasa de federatie este pe locul 1700 mondial si nu este calificata.

Aceasta decizie am aflat-o fix in ziua inainte coborarea din Cupa Mondiala de la Zauchensee. Nu va explic ce stare am avut, tristete, dezamagire, nervi…

Cu toate acestea am reusit, nu stiu cum, sa ma mobilizez, sa trec peste asta si sa ma arunc intr-un start de Cupa Mondiala.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

Sunt mandra de mine, mandra de mentalul pe care am, de determinarea care ma ajuta sa ma concentrez 100% atunci cand trebuie.

Sa schiati la 120 km la ora pe o partie atat de grea, technica si periculoasa este un adevarat challenge. Dar atunci cand ai mintea care iti poate pleca imediat la cate nedreptati si idiotenii se intampla in Romania este o provocare in plus, aproape imposibil de menajat.

Legat de Ministerul Sportului si de Comitetul Olimpic Roman, i-am pus la cunostiinsa legat de toate rezultatele dar nu au facut nimic.

Rezumat :

Eu sunt calificata, as fi participat la 4 probe, particip constant in Cupa Mondiala si ajung in mod regular la 4 secunde de castigatoare la evenimentele majore.

Sportiva aleasa de federatia nu este calificata, are dreptul de participare doar la 2 probe, nu are nici o experienta in Cupa Mondiala si ajunge la 22 de secunde de castigatoare.

Insist pe faptul ca nu am nimic personal cu sportiva. Acestea sunt doar fapte. Daca faptele nu va plac atunci va rog sa le schimbati.

Consider ca trebuie sa respectam sportul nostru atat de frumos ” , este mesajul Aniei Caill, postat pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Ania Monica Caill – Postări | Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.