Școala Primară Româno-Finlandeză ERI Brașov și-a deschis porțile!

Ieri, 5 septembrie 2022, a avut loc deschiderea Școlii Primare Româno-Finlandeze ERI Brașov, parte a grupului educațional winsedswiss. Acest moment a fost marcat de activități cu copiii și părinții, de un eveniment la care au participat oficialități și presă, dar și de Ziua Porților Deschise.

Evenimentul de deschidere a adus bucurie comunității de părinți și copiilor, care au cunoscut spațiul în care își vor petrece următorii ani educaționali și au povestit cu echipa managerială a școlii, având și prilejul de a întâlni oficialități precum Excelența Sa Marjut Akola, ambasadorul Republicii Finlanda în România, Allen Coliban, primarul municipiului Brașov și Ovidiu Florin Tripșa, inspector școlar general al județului Brașov. Transmisiunea LIVE a evenimentului poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Școlii Finlandeze ERI Brașov.

„Calde felicitări echipei ERI pentru deschiderea unei noi școli aici, la Brașov. Aș dori să profit de această ocazie pentru a îmi exprima înalta apreciere pentru munca lor remarcabilă și semnificativă pentru educația din România. A merge la școală înseamnă a învăța cu bucurie, înseamnă să reușești să motivezi copiii să învețe și cred că echipa ERI, coordonată de Elena, a reușit să facă acest lucru cu succes”, a declarat Excelența Sa Marjut Akola, ambasadorul Republicii Finlanda în România.

„E foarte important ca în România să aducem modele de succes și în ceea ce privește educația, iar modelul finlandez este referit ca fiind un model de succes în educație. De la nivelul administrației locale brașovene, am beneficiat de tot suportul Ambasadei Finlandei la București, astfel încât să aducem și în zona publică aceste concepte finlandeze de educație. Suntem aici, împreună, să oferim comunității educație de calitate, iar aceasta e tot ceea ce contează”, a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Brașov.

„Cred că sentimentele pe care le avem și noi și copiii atunci când îi însoțim în procesul de educație sunt cele care determină, ulterior, viața cu sens, de calitate. Scopul nostru este să creștem copii fericiți, competenți și integri, care să se bucure de viață și să îi bucure și pe cei din jurul lor. Ne încântă că am ajuns în Brașov, ne-am pregătit intens pentru acest moment și mă simt onorată de sprijinul comunității brașovene”, a afirmat Elena Lotrean, cofondatoarea școlilor Româno-Finlandeze ERI.

În Școlile Româno-Finlandeze ERI, programul educațional de bază cu predare în limba română respectă planul-cadru și programele școlare adoptate de Ministerul Educației. Clasele sunt formate din maximum 18 elevi, ceea ce le permite educatorilor și profesorilor să asigure contexte de învățare de cea mai bună calitate, adaptate nevoilor și potențialului fiecărui elev. În acest scop, educatorii și profesorii ERI parcurg programe de specializare în cadrul centrului de formare continuă, Finnish Teacher Training Centre by ERI, dezvoltat ca o extensie firească a activității Școlii Româno-Finlandeze ERI din Sibiu.

Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an

Școala Primară Româno-Finlandeză ERI din Sibiu a fost înființată de către Fundația Didactica și funcționează în baza autorizației ARACIP, începând cu anul 2016. De la înființare, școala și-a construit o reputație pozitivă, atât în comunitatea locală, cât și la nivel național și internațional. Parteneriatele dezvoltate cu actori reprezentativi din domeniul educațional din Finlanda și România consolidează legăturile dintre învățământ, cercetare și inovație, aducând valoare adăugată în creșterea capacității instituționale și a formării cadrelor didactice. Din 2021, Școala Româno-Finlandeză ERI Sibiu este școală-pilot în programul de reformă educațională desfășurat de Ministerul Educației din România.

În iulie 2020, Fundația Didactica a intrat într-un parteneriat de dezvoltare cu grupul educațional elvețian winsedswiss (World Institute of Service Education). Holdingul de instituții integrate pe verticală, cu filiale în România, Elveția, Serbia și Cipru, are ca obiectiv principal crearea și furnizarea de programe educaționale pentru fiecare perioadă din viață, de la grădiniță la universitate și mai departe, de-a lungul carierei profesionale.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Școala Primară Româno-Finlandeză ERI este o unitate de învățământ autorizată, nou deschisă în Brașov, care adaptează creativ Curriculumul național prin aplicarea metodologiei pedagogice finlandeze. Această unitate de învățământ particular funcționează în Brașov, pe Bulevardul Saturn, nr. 45. Mai multe detalii despre proiectele ERI, puteți găsi chiar aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.