Şcoala Profesională Germană Kronstadt a sărbătorit a șasea generaţie de absolvenţi

Primarul George Scripcaru a fost prezent vineri la ceremonia de absolvire a celei de a VI-a generații de elevi ai Școlii Profesionale Germane „Kronstadt“, prima școală profesională în sistem dual din Brașov și din România. Festivitatea de premiere a avut loc începând cu orele 12:00, în Aula ”Sergiu Chiriacescu” a Universității Transilvania. Școala este și prima din țară care a primit, azi, titlul de „Școală fără șomeri“, cu referire la faptul că toți elevii școlii au primit oferte de muncă, îndată după absolvire. Absolvenților acestei generații le-au fost înmânate certificatele de compentențe profesionale și au fost premiați pentru rezultatele la învățătură.

,,Școala Profesională Kronstadt este prima în sistem dual din Brașov și a devenit model de bună practică în toată România. Din păcate, deși este un model de succes, sunt, încă, foarte mulți la nivel național cărora le este frică să își asume o astfel de decizie, aceea de a dezvolta sistemul de învățământ profesional. Așa că am ajuns să importăm forță de muncă din alte țări ca Bangladesh, Sri Lanka, India sau Venezuela, în loc să le oferim copiilor noștri un viitor la ei în țară. Noi vom continua pe acest drum, mai ales că acest sistem de învățământ a produs lucruri concrete, reușește să le ofere elevilor o meserie, un loc de muncă și un punct de plecare în viață. Ca primar mă mândresc cu ea și doresc să multiplicăm cât mai mult acest exemplu. Vă asigur de tot sprijinul municipalității pentru această școală, în acest parteneriat care s-a dovedit unul de succes, și vă asigur că vom continua investițiile în dezvoltarea învățământului profesional dual. Acum două zile Consiliul Local a aprobat proiectul de construire a căminului internat la Școala Profesională Kronstadt. El va avea 9 etaje și va găzdui peste 300 de elevi. Costurile totale pentru construcție sunt de peste 22 de milioane de lei. Este un proiect pe care trebuie să îl facem pentru că reprezintă o investiție în viitorul acestui oraș. Le mulțumesc cadrelor didactice pentru că în acești ani v-au pregătit pentru a avea un loc de muncă, dar și partenerilor noștri de la firmele implicate în acest proiect. Vă urez vacanță frumoasă și să nu fiți supărați că este mai scurtă decât în cazul altora, pentru că voi începeți să munciți la firmele pe care le-ați ales, pentru că acest loc de muncă vă oferă oportunitatea de a vă construi un viitor mai bun”, a declarat primarul George Scripcaru.

Citeste și:  O realizare importantă de care beneficiază comunitatea defavorizată din comuna Racoş: deschiderea Centrului multifuncțional de sănătate, igienă și educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.