Şcolile din Brașov se vor redeschide în condiţii normale. Vezi calendarul anului școlar 2022/2023…

Şcolile, la nivel național, se vor redeschide în condiţii normale, a informat astăzi Ministerul Educaţiei, potrivit Agerpres. Vacanța de iarnă se va încheia duminică, 8 ianuarie 2023. De altfel, vă reamintim că structura anului şcolar a fost modificată, acesta fiind structurat pe module.

„Precizăm, înainte de toate, că şcolile se vor redeschide în condiţii normale şi nu avem în vedere suspendarea cursurilor, trecerea în regim online sau în sistem hibrid. În funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, vom avea în vedere încheierea unui protocol comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii”, afirmă sursa citată. 

Iarna aceasta copiii vor mai avea o vacanţă, programată pentru luna februarie. Va fi de o săptămână, în perioada 6 – 25 februarie, decisă de inspectoratele şcolare judeţene. Cele mai multe, inclusiv cel din Brașov, au stabilit ca cea de-a doua vacanţă de iarnă să fie în perioada 20-26 februarie 2023.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Programele „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se vor desfăşura în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri.

Prin excepţie, la clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se organizează activităţi de instruire practică. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.