Școlile nu vor trece în online din cauza crizei energetice

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, exclude, joi, varianta trecerii şcolilor în online din cauza crizei energetice.

”Ministerul Educaţiei şi eu personal dorim ca şcolile să rămână deschise, indiferent de cursul pe care criza economică sau energetică îl va lua. Nu ne mai putem permite goluri sau pauze în procesul de învăţare”, a afirmat, joi, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, într-o conferinţă de presă.

De aceea, ministrul a precizat că există discuţii guvernamentale privind ajutorul acordat şcolilor şi autorităţilor locale, ”în aşa fel încât să nu existe discuţii de trecere în online, când, de facto, copiii au nevoia să vină la şcoală”.

„Prioritatea este să păstrăm toate şcolile deschise, indiferent ce se întâmplă pe piaţa energetică”, a adăugat ministrul.

Deca a menţionat că unităţile de învăţământ au preţuri plafonate.

„Unitățile de învățământ beneficiază de prețuri plafonate. Orice creștere de facturi nu poate surveni decât din creșteri de consum, nu din creșteri tarifare. Cu toate acestea, am solicitat condiții normale de funcționale. Din analizele noastre nu există motive de îngrijorare – dacă apar, individual, să ne fie aduse la cunoștință.”, a mai precizat ministrul, potrivit stiripesurse.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.