Se deschid teatrele, cinematografele, restaurantele și cafenelele, la Brașov

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat hotărârea prin care Brașovul intră, începând de miercuri, 3 februarie, în scenariul galben, valabil pentru o rata de incidență cuprinsă între 1,5 și 3 la 1000 de locuitori.

În aceste condiții, organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea sălii.

De asemenea, tot de mâine este permis accesul clienților în interiorul restaurantelor și cafenelelor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, și doar în intervalul orar 6,00-23,00.

Aceeași prevedere, privind accesul publicului fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spaţiului, se aplică și operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Citeste și:  Black Coffee, DJ-ul desemnat “Man Of The Year” în 2023, completează lineup-ul ediției 2024 a festivalului UNTOLD

„Având în vedere că de mâine, 3 februarie, Brașovul intră în scenariul galben, se vor deschide cinematografele, instituțiile de spectacole, restaurantele și cafenelele, la o capacitate de 30%. În ceea ce privește instituțiile de cultură ale Municipalității, două dintre acestea au anunțat deja că, din această săptămână, vor relua spectacolele cu public. Vorbim despre Teatrul Sică Alexandrescu și despre Teatrul Arlechino, urmând ca în cazul Operei și Filarmonicii să se ia o decizie în acest sens“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Instituțiile de cultură ale Municipalității își vor reîncepe spectacolele cu publicul după următorul program:

Teatrul Sică Alexandrescu

Primul spectacol, „EA ȘI NUMAI EA”, de Andrei Ivanov, va avea loc la Sala Studio „Stela Popescu”, în data de 5.02.2021, ora 19:00.

Citeste și:  CHORAL: Al doilea apel pentru teme doctorale de cercetare. Două locuri repartizate Universității Transilvania din Brașov

Biletele pentru spectacol vor putea fi achiziționate de la Casieria Teatrului și/sau online, prin www.mystage.ro. Spectacolul va fi difuzat și online, transmis pe platforma MyStage.

Teatrul Arlechino

Primul spectacol cu publicul, „Aventurile lui Chilli Ramirez”, va avea loc sâmbătă 6 februarie, de la orele 10.30 si 12.30. Duminică, 7 februarie, de la orele 10.30 si 12.30, este programat spectacolul „Ridichea uriașă”. Capacitatea sălii, în aceste condiții, este de 35 spectatori.

Opera Brașov

Opera Brașov va relua spectacolele cu public, din 20 februarie, cu opera „Don Pasquale”, după încheierea Festivalului Mozart 2021.

Ultimele două spectacole din Festivalul Mozart – Concertul vocal-simfonic extraordinar din 6 februarie și opera „Nunta lui Figaro” din 13 februarie – vor fi transmise online, live, pe pagina de Facebook a Operei Brașov și canalul oficial de YouTube

Citeste și:  Brașovul este din nou în competiția pentru „Destinația Anului”

Filarmonica Brașov

Urmează ca până mâine și filarmonica să își stabilească programul de spectacole cu publicul, în condițiile intrării Brașovului în scenariul galben.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.