Se deschide prima autostradă din județul Brașov: Din această seară se poate circula pe cei 6 km!

În această seară se deschide Autostrada A 3 Râșnov- Cristian, primul tronson de Autostradă din jud. Brașov Autostrada A 3 Râșnov – Cristian are 6 kilometri, începe și se termină în Drumul Național 73.

Autostrada A 3 Râșnov – Cristian se deschide în această seară la ora 19 00 , cu câteva luni înainte de termen. Este primul tronson de Autostradă din județul Brașov, are o lungime de 6 kilometri și va funcționa ca o centură a orașului Râșnov. Tronsonul dintre Râșnov și Cristian, este primul segment de Autostradă din județul Brașov, are o lungime totală de 10 kilometri din care 6 kilometri profil de autostradă respectiv 4 km. drum de legătură la patru benzi iar constructor este un antreprenor din România.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Va funcționa ca o centură a orașului Râșnov pentru că, lotul de autostradă începe din Drumul Național 73 și se termină în același Drum Național, fără a avea conexiune cu un alt tronson de Autostradă.

O legătură la viitoarea Autostradă de pe Valea Prahovei NU poate fi realizată mai devreme de 5-6 ani, în prezent fiind în licitație reactualizarea Studiului de Fezabilitate pentru secțiunea Ploiești – Comarnic- Brașov. DN 73 Pitești – Brașov este modernizat pe segmentul din județul Argeș și de la Râșnov la Brașov, însă de la Câmpulung la Bran, pe cel mai dificil tronson ( aprox. 48 km.) lucrările sunt sistate iar contractul va fi reziliat.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

“Astăzi vom da în trafic sectorul Predeal – Cristian din autostrada Ploieşti – Braşov, în lungime de 6,3 kilometri profilul de autostradă şi 3,7 kilometri profil de drum naţional cu patru benzi. Acest demers dă un semnal foarte clar că acest obiectiv este prioritar pentru guvernarea liberală şi totodată un angajament ferm că după 18 ani de dezbateri publice acest proiect are susţinere şi se află pe traiectoria ireversibilă a implementării. Cu aceşti 10 kilometri de autostradă guvernarea liberală încheie anul 2020 cu aproximativ 90 de kilometri de autostradă daţi în trafic într-un an dificil aşa cum ştim cu toţii,  într-un an în care sistemele publice au fost grav afectate de criza sanitară, iar economia şi-a frânat creşterea”, a declarat Lucian Bode, joi, la începutul şedinţei de Guvern. 

3 thoughts on “Se deschide prima autostradă din județul Brașov: Din această seară se poate circula pe cei 6 km!

  1. Ora 19 este aleasa pentru a face inaugurarea NOAPTEA CA HOTII ?
    sau se lanseaza artificii?
    Dar cum or să ajungă participanții la ceremonie inapoi la casei lor?
    Dacă pleaca cu elicopterul totul este cacealma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.