Se înmulțesc furturile de lemne odată cu apropierea sezonului rece, la Brașov

În județul Brașov s-au înmulțit furturile de lemne, odată cu aproapierea sezonului rece, potrivit informațiilor transmise de către polițiștii brașoveni.

  • La data de 26.10.2022, în jurul orei 23.20, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Bran, în timpul desfășurării unor activități operative în trafic, au oprit pentru control, pe raza localității Moieciu o autoutilitară, în care se transporta cantitatea de 2,97 mc3 material lemnos, de esență fag.

În urma verificărilor efectuate asupra mărfii transportate, s-a constat că, pentru întreaga cantitate de lemn, nu au fost emise documente specifice de transport și de proveniență.

Întrucât transportul nu îndeplinea condițiile de legalitate, s-a procedat la confiscarea și darea în custodia Ocolului Silvic a materialului lemnos transportat de conducătorul auto, iar față de acesta s-a luat măsura sancționării contraventionale, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010. 

  • La data de 26.10.2022, în intervalul orar 16:00 – 18:00, Poliția Municipiului Săcele a desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor la regimul silvic.
Citeste și:  Municipalitatea începe amplasarea primelor 15 stații de încărcare a autoturismelor electrice, din totalul de 242 pe care le are în proiect

Astfel, cu această ocazie, polițiștii au oprit pentru control, în zona Valea Gârcinului, din municipiul Săcele, un  autoturism, în care se transporta cantitatea de 0.5 mc3. material lemnos, de esență fag.

În urma verificărilor efectuate asupra mărfii transportate, s-a constat că, pentru întreaga cantitate de lemn, nu au fost emise documente specifice de transport și proveniență.

Întrucât transportul nu îndeplinea condițiile de legalitate, s-a procedat la confiscarea și darea în custodia R.P.L.P. Săcele R.A. a materialului lemnos transportat de conducătorul auto, iar față de acesta s-a luat măsura sancționării contraventionale, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010. 

Foto: GettyImages / Imagine cu caracter ilustrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.