Se schimbă vremea! Sunt anunțate furtuni, ploii torențiale și vânt puternic în vestul, centrul și nord -vestul țării

Meteorologii au emis astăzi mai multe avertizări cod galben şi portocaliu de ploi abundente, pentru mai multe judeţe ale ţării. Precipitaţiile pot ajunge la 70 de litri pe metru pătrat, iar vântul va depăşi la rafală 100 de kilometri la oră.

Potrivit ANM, este cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul 15 septembrie, ora 14:00 – 16 septembrie, ora 21:00, în vestul, centrul şi nord-vestul ţării, precum şi în zonele de munte.

Vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi izolat 40 l/mp. Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică şi ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice.

Citeste și:  Peste 450.000 de permise de conducere vor expira în perioada următoare

Codul portocaliu este valabil în inzter în intervalul 15 septembrie ora 17:00 – 16 septembrie, ora 12:00, în Banat, Crişana, vestul Transilvaniei şi nordul Carpaţilor Orientali.

Vor fi perioade cu averse torenţiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice şi pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 40…60 l/mp şi izolat 70 l/mp.

Un alt cod galben vizează intensificări ale vântului pe durata zilei de joi, până la ora 22.00.Vântul va avea intensificări susţinute la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăşi 80…100 km/h şi temporar în sudul şi estul Transilvaniei cu viteze în general de 55…65 km/h.Local şi temporar, intensificări ale vântului se vor semnala şi în regiunile sud-estice.

Citeste și:  Caravana Centenarul Încoronării, primită de peste 500 de spectatori din Brașov și Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.