Sesiune suplimentară pentru elevii care nu pot participa la Evaluarea Națională

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat ca se va organiza o sesiune suplimentară a Evaluării Naţionale pentru elevii care nu vor putea participa, din motive medicale, la sesiunea obişnuită, informează News.ro. În aceste condiții, repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a va avea loc mai târziu decât în anii anteriori, la finalul lunii iulie.


Sorin Cîmpeanu a explicat că, din moment ce elevii de clasa a 12-a care nu se vor putea prezenta din motive medicale la sesiunea normală de Bacalaureat pot susține examentul în toamnă, în a doua sesiune, același lucru trebuia să se întâmple și cu elevii de clasa a 8-a. „Este normal să fii preocupat de dreptul elevilor de clasa a 8-a care vor să susţină examenul de Evaluare Naţională, dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală. Pentru a asigura şi celor de clasa a 8-a dreptul la o sesiune suplimentară, organizăm această sesiune suplimentară”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi, la Antena 3.

Citeste și:  Primăria Brașov a semnat contractul de lucrări pentru grădinița din Bartolomeu Nord. Este prima care se construiește în acest cartier în ultimii 100 de ani

Câmpeanu a adăugat că repartizarea la liceu se va putea face după ce se va încheia şi cea de-a doua sesiune, suplimentară, a Evaluării Naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.