Siguranța copiilor, o prioritate a Poliției Brașov

La data de 15 septembrie 2022, polițisti din cadrul Biroului Siguranța Școlară Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Bran, Posturilor de Poliție Moieciu, Fundata și un reprezentant al A.N.A. – Centrul Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov, au desfășurat activități preventive la următoarele unități de învățământ: Liceul “Sextil Pușcariu” Bran, Școala Gimnazială Moieciu de Jos și Școala Gimnazială Fundata.

Activitățile întreprinse pe linia siguranței școlare au avut drept obiectiv informarea cu privire la elevi aflați în situații de risc sau care adoptă comportamente neadecvate în cadrul școlilor, elevi care manifestă comportamente violente sau de tip bullying în mediul școlar. Cu această ocazie, polițiștii au prezentat elevilor/cadrelor didactice informații cu privire la noțiunile de: răspundere penală, bullying/cyberbullying, modalități de prevenire/combatere a comportamentelor de risc în mediul școlar.

Citeste și:  Pompierii brașoveni se antrenează pentru a lupta cu flăcările: un nou poligon de antrenament la Făgăraș

Elevii de clasele liceale au primit informații de la specialistul din cadrul A.N.A. – Centrul Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov cu privire la riscurile consumului de tutun, alcool și droguri, de la vârsta adolescenței, despre consecințele penale ale unor astfel de comportamente, dar și despre modalitatea de prevenire a victimizării.

La Școala Gimnazială Moieciu de Jos, copiii din cadrul ciclului primar au participat la activitatea prezentată de polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, respectiv a Serviciului Rutier (care s-a deplasat cu laboratorul mobil de educație rutieră), aceștia primind noțiuni de educație rutieră în cadrul unei lecții deschise, despre modul corect de deplasare în calitate de pieton, traversarea în siguranță a părții carosabile și folosirea bicicletelor și trotinetelor.

Citeste și:  Cinematograful Popular din Brașov: Renovare finalizată, dar așteaptă redeschiderea din motive birocratice

În total, la sesiunile de informare au participat 374 elevi și 26 cadre didactice.

Activitățile de acest gen vor continua pe tot parcursul anului școlar, siguranța elevilor în mediul școlar fiind prioritatea Poliției Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.