Simbolul puterii navale ruse – crucișătorul Moskva din Marea Neagră s-a scufundat!

Nava amiral a flotei ruse din Marea Neagră (crucișătorul înarmat cu rachete Moskva) s-a scufundat, după mai multe explozii de armament de la bord, potrivit anunțului făcut joi seară de către Ministerul rus al Apărării. Anunțul a venit după ce ucrainenii au anunțat că au lovit crucișătorul cu două rachete Neptun.

„În cursul operaţiunii de remorcare a crucişătorului Moskva spre portul de destinaţie (Sevastopol), nava şi-a pierdut stabilitatea din cauza deteriorării carenei suferite într-un incendiu de la detonarea de muniţie. În condiţii de mare agitată, nava s-a scufundat”, a spus ministerul, citat de agenţia de stat TASS.

Așadar, Ministerul rus a transmis doar că a avut loc un incendiu la bord, fără să menţioneze motivele susținute de ucraineni. Totodată, ucrainenii au mai informat că din cei peste 500 de militari ai echipajului, doar aproximativ 50 au supraviețuit. Partea rusă a anunțat că tot echipajul a fost evacuat de pe crucișător și nu există victime.

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

Crucişătorul Moskva are o lungime de peste 180 de metri, a fost lansat la apă în 1979 şi şi-a început misiunile în 1983. Nava a fost utilizată pentru a lansa rachete asupra teritoriului ucrainean în zona Herson și a fost implicată în cucerirea Insulei Șerpilor. De asemenea, Moskva găzduia comanda flotei ruse din Marea Neagră în operațiunea din Ucraina.

Sursa foto, thetimes.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.