Simulare de incendiu la Primăria municipiului Brașov

Primăria Brașov a fost ieri locul de desfășurare al unui exercițiu de alarmare la incendiu, organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) al Județului Brașov în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU), din cadrul Primăriei Brașov.

„Am organizat un exercițiu împreună cu colegii de la SVSU Brașov și cu conducerea Primăriei Brașov, un exercițiu în care am simulat un incendiu cu evacuarea întregului personal, persoane surprinse în interiorul Primăriei. Momentan, echipajele de intervenție primele sosite la locul intervenției execută misiunea de stingere și de evacuare a personalului, plus acordarea primului ajutor medical. La o primă evaluare, operațiunea a decurs binișor, să spunem. Întotdeauna identificăm probleme pe care ulterior le remediem. Nu putem să ne așteptăm niciodată ca totul să meargă șnur, exact cum scrie în carte, însă de aceea facem acest exercițiu, să identificăm punctele slabe, astfel încât pe viitor să le îmbunătățim“, a explicat col Lucian Marciu, Inspector Șef ISU Brașov.

„O simulare de incendiu, un incendiu care a pornit de la subsol, s-a extins până la acoperiș, cu victime, un scenariu complex de evacuare. Un exercițiu util și normal pentru orice instituție publică A fost planificat cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și nu au știut angajații, dar exercițiul a dat dovada unei bune cunoașteri a procedurilor și a locurilor de întâlnire“, a explicat primarul Allen Coliban.

Exercițiul a început ieri, la ora 14.00, când a fost anunțat un incendiu la subsolul primăriei, și a durat aproximativ o oră, de la primul sunet al alarmei și până la plecarea echipajelor de intervenție. Majoritatea funcționarilor primăriei, aproximativ 240 de persoane, s-au auto-evacuat conform procedurilor. Două persoane intoxicate cu fum, conform scenariului, au fost evacuate de pompieri pe căile de acces în clădire, iar alte două, prinse în biroul de la etaj, în zona în care s-a extins incendiul, au fost evacuate cu scara mobilă și li s-a acordat primul ajutor.

Citeste și:  Sfârșit de sezon de schi în Postăvarul! Temperaturile ridicate din ultima vreme au accelerat deteriorarea pârtiilor

La exercițiu au fost mobilizate patru autospeciale pentru stingerea incendiilor, inclusiv o autospecială cu scară, precum, trei autospeciale SMURD și autospeciala SVSU. Pe lângă pompieri, echipajele SMURD și angajații SVSU, au fost mobilizate și efective ale Poliției Locale, Poliției Naționale și Jandarmeriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.