Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore (14 iulie)

Ieri, 14.07.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 139.300 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 41.700 mijloace de transport (dintre care 15.100 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 73.000 persoane cu 20.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 66.300 persoane cu 21.600 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 35.000 de persoane şi 18.400 de mijloace de transport (7.400 automarfare), din care pe sensul de ieşire din ţară au fost aproximativ 19.300 de persoane cu 10.400 mijloace de transport şi 4.900 automarfare.

Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care în continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Citeste și:  Sindicaliștii Sanitas au pornit într-un marș de protest către sediile principalelor partide politice

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

– 36 fapte ilegale (23 infracţiuni şi 13 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

– Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 320.000 lei;

– Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 15.200 lei;

Citeste și:  Prima ediție a festivalului SlanăFest: Concurs de slănină şi produse afumate, în weekend la Sfântu Gheorghe

– Nu s-a permis intrarea în ţară a 32 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 23 cetăţeni români din diferite motive legale.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.