Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore (16 august)

În data 16.08.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 169.900 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 41.200 mijloace de transport (dintre care 12.200 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 81.500 persoane cu 18.800 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 88.400 persoane cu 22.400 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 47.200 de persoane şi 19.200 de mijloace de transport (6.500 automarfare), din care pe sensul de ieşire din ţară au fost aproximativ 26.700 de persoane cu 11.800 mijloace de transport.

Poliţia de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Citeste și:  Concurs de postere dedicat liceenilor - de Ziua Îndrăgostiţilor, lansat de Muzeul Literaturii Române

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

– 40 fapte ilegale (26 infracţiuni şi 14 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

– au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 713.400 lei;

– valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 6.100 lei.

Citeste și:  Un autocar înmatriculat la Brașov, care transporta 29 de români, s-a răsturnat în Slovenia. Trei oameni au murit și patru au fost răniți

– nu s-a permis intrarea în ţară a 25 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 14 cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.