Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore (25 august)

Ieri, 25.08.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 157.700 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 40.100 mijloace de transport (dintre care 12.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 73.100 persoane cu 19.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 84.600 persoane cu 20.800 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 36.700 de persoane şi 16.400 de mijloace de transport (5.400 automarfare), din care pe sensul de ieşire din ţară au fost aproximativ 23.400 de persoane cu 9.200 mijloace de transport.

Poliţia de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Citeste și:  Concurs de postere dedicat liceenilor - de Ziua Îndrăgostiţilor, lansat de Muzeul Literaturii Române

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 67 fapte ilegale (33 infracţiuni şi 34 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 473.500 lei;
  • Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 41.100 lei.
  • Nu s-a permis intrarea în ţară a 23 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 18 cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.