Soprana Paula Jeckstadt invitată de onoare în concertul „Crăciun Vienez” de la Teatrul ”Sică Alexandrescu” din Brașov

În luna decembrie, orchestra JOHANN STRAUSS ENSEMBLE revine pe scenele din România alături de dirijorul Russell McGregor în cadrul turneului național al celui mai așteptat concert de muzică clasică dedicat sărbătorilor de iarnă – „CRĂCIUN VIENEZ”.

Astfel, peste 35 de instrumentiști, artiști invitați și un cuplu de dansatori se vor reîntâlni cu iubitorii de muzică clasică din Brașov, Arad, Timișoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Mureș, Oradea, Râmnicu Vâlcea sau București, pentru o nouă experiență inegalabilă de muzică și dans, într-un spectacol al bucuriei și
emoției prezentat cu succes în toate colțurile lumii.

De la celebrele compoziții muzicale semnate de Johann Strauss I și II la operele compozitorilor Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, până la celebrele teme de Crăciun ale lui Johann Sebastian Bach, repertoriul concertului „Crăciun Vienez” va fi completat prin recitalurile sopranei Paula Jeckstadt, una dintre cele mai aplaudate voci de operă a momentului, pe scenele din Austria și Germania.
Fiind catalogată de critici drept una din cele mai promiţătoare soliste ale generaţiei tinere, soprana Paula Jeckstadt, și-a perfecționat stilul interpretativ alături de Ingeborg Hallstein, Edith Mathis, Margreet Honig, Inge Borkh, Anne le Bozek, Siegfried Jerusalem, Willy Decker, Adam Benzwi și Max Hopp, Stefan Herheim, Karlheinz Hanser, Elly Ameling, Thomas Seyboldt și Dagmar Trefz.

Pe lângă numeroase roluri principale în spectacole de operă și spectacole solo, susținute pe continentul European, soprana Paula Jeckstadt colaborează cu Volksoper Viena, Filarmonica Württemberg Reutlingen și Royal Opera House.


„… glasul cald și suav al sopranei Paula Jeckstadt, nu are cusur, pătrunde în inimi și pare a fi predestinat romanticilor.” – Ziarul Ludwigsburg

Atracția concertelor susținute de orchestra austriacă se datorează, în mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor și prim-solist, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.
În acompaniamentul, sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Johann Strauss Ensemble încântă mii de spectatori din România, an de an, prin sunetul tipic austriac, virtuozitate, plus o picătură de umor, elemente care, de altfel, stau la baza succesului internațional al acestei orchestre de muzicieni
de prim rang.

Persoanele care nu doresc să piardă ocazia de a se bucura de această experiență muzicală, pot opta
pentru reprezentațiile concertului „Crăciun Vienez” din orașele de mai jos:
– BRAȘOV: 12 decembrie, ora 19:00, Teatrul „Sică Alexandrescu”.
Bilete disponibile online pe Bilete.ro, Iabilet.ro, Ticketnet.ro, Spectacolebrasov.ro precum
și de la casa de bilete a Sălii Patria.
– ARAD: 13 decembrie, ora 19:00, Filarmonica Arad.
Bilete disponibile la casa de bilete a Filarmonicii Arad, casa de bilete a Teatrului Ioan Slavici și
online Bilete.ro, Iabilet.ro, Ticketnet.ro;
– TIMIȘOARA: 14 decembrie,ora 20:30, Opera Națională Timișoara.
Bilete disponibile online pe Bilete.ro, Iabilet.ro, Ticketnet.ro, precum și de la casa de bilete a
Operei Național Române Timișoara.
– CLUJ-NAPOCA: 15 decembrie, ora 19:00, Cinema Florin Piersic.
Bilete disponibile online pe Bilete.ro, Iabilet.ro, Ticketnet.ro, Eventbook.ro precum și de la
casa de bilete a cinematografului Florin Piersic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.