Sorin Câmpeanu: Elevii cu vulnerabilități vor învăța în sistem hibrid

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că o elevii cu vulnerabilități vor învăța în continuare în sistem hibrid, chiar și în condițiile în care autoritățile vor decide deschiderea școlilor din 8 februarie.

Cîmpeanu a anunțat că o decizie privitoare la deschiderea școlilor din 8 februarie va fi luată marți. Dacă aceasta va fi favorabilă, ea va trebui aprobată apoi de CNSU și printr-un ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației.

Ministrul Educației a precizat că sunt cinci categorii de elevi și profesori care nu vor merge la școală.

„Elevii care au vulnerabilități medicale, aceștia vor trebui să aibă asigurat procesul de predare-învățare online, a doua categorie sunt elevii care prezintă simptome. Recomandarea Ministerului Sănătății și a Ministerului Educației este aceea de a rămâne acasă și de a nu intra în colectivitate, deci învățarea online, a treia categorie: elevi care au aparținători în familie cu vulnerabilități medicale, certificate ca atare, și pentru aceștia vom fi datori să asigurăm învățarea online. Cea de-a patra categorie: profesori care au vulnerabilități cronice, certificate de către un medic de familie, aceștia vor asigura procesul de predare-învățare online, iar a cincea categorie, profesori care la rândul lor prezintă simptome, caz în care lucrurile vor trebui analizate ca atare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste și:  Human Mobile Devices a dezvăluit prima sa gamă de smartphone-uri sub brand propriu: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse

Ministrul a anunțat că, în cazul în care va fi nevoie, orele online ale elevilor vor fi grupate într-o singură zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.