Sorin Cîmpeanu: Şcoala va începe pe 8 noiembrie

Şcoala va începe pe 8 noiembrie. Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu spune că autorităţile vor anunţa la finele săptămânii modul în care se vor desfăşura cursurile. Cîmpeanu spune că rămâne fidel ideii de şcoală cu prezenţa la clasă.

”În data de 8 noiembrie, școala va începe. Există un document, o anexă, în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare prin ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății. Ministerul Educației va rămâne în continuare consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezența fizică, în limita în care condițiile sanitare pot fi asigurate pentru elevi și profesori. Este un principiu de bază. Nu voi abdica de la acest principiu.

Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi exact modul de deschidere al școlilor în data de 8 noiembrie, având ipoteza de bază a prezenței fizice și având deja acceptul exprimat pentru propunerea Consilului Național al Elevilor, propunere care este însușită de Ministerul Educației, pentru un mod de funcționare adaptat realităților.”

Citeste și:  Mâine vor fi distribuite către școli, noile teste de salivă ambalate în kituri individuale

Ministrul educaţiei a mai spus că în zonele cu rate mici de infectare şcolile se vor face neapărat cu prezenţă fizică.

Mai puţine teze anul acesta – anunţă Ministrul educaţiei. Susţinerea poate începe din 6 decembrie. Cîmpeanu a anunţat şi că mediile vor putea fi încheiate cu doar 2 note. Actualizările sunt necesare în contextul în care elevii au început şcoala în format fizic în septembrie, orele au trecut rapid în online din cauza infectărilor, iar la o lună elevii au intrat în vacanţă forţată.

„Am decis împreună cu colegii mei de Ministerul Educației să reducem numărul de teze: la clasa VIII-a vom avea in loc de trei teze, doar două teze la gimnaziu. Deci toți elevii din gimnaziu vor avea doar două teze de susținut cu prezență fizică. Pentru liceu, am redus numărul de teze de la patru la trei. Această reducere va face obiectul reglementărilor pe care așa cum am anunțat”, a declarat ministrul Educației într-o conferință de presă de la sediul Ministerului.

Citeste și:  Mâine vor fi distribuite către școli, noile teste de salivă ambalate în kituri individuale

Vineri Ministerul decide cum vor fi reluate cursurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.