Specialiştii efectuează noi teste pentru Aeroportul Braşov

Specialiştii AACR verifică din zbor acoperirea cu semnal, procedurile de zbor satelitare şi convenţionale pentru Aeroportul Braşov, cu controlorii de trafic de la Arad!

Aeronava Beechcraft Super King Air, înmatriculată YR-CAA şi aparţinând Autorităţii Aeronautice Civile Române, s-a reîntors pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav pentru alte 30 de ore de verificări.

Zborurile de ieri şi de astăzi sunt pentru verificarea acoperirii cu semnal VHF, în zona de control CTR a Aeroportului Braşov.

Specialiştii AACR verifică din punct de vedere calitativ şi al acoperirii semnalului, comunicaţiile aeronavei cu solul, iar aceste verificări se realizează între echipajul aeronavei şi controlorii de trafic ai Centrului de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad.

Citeste și:  „Anotimpurile” lui Vivaldi și Piazzolla, în pași de dans, astăzi, la Opera Brașov

În următoarele zile, ei vor trece la verificarea procedurilor de zbor satelitare şi convenţionale pentru Aeroportul Braşov.

Procedurile trebuie verificate şi validate, astfel încât fiecare operator aerian care doreşte să utilizeze Aeroportul Braşov să le poată introduce în bordul aeronavei şi astfel să poată fi ghidat pe întregul parcurs al operaţiunilor de aterizare-decolare.

Sursa, Facebook / Adrian Veștea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.