Spitalul Județean Brașov primește aparatură de 4 milioane de lei

O nouă achiziție de echipamente și aparatură medicală destinată Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov a fost finalizată de Consiliul Județean Brașov.

Achiziția s-a realizat, şi de această dată, în baza unui proiect cu finanţare europeană, respectiv „Dotarea cu echipamente și aparatură medică a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov”, proiect aprobat în anul 2019, în cadrul Programului Operațional Regional POR 2014-2020, Axa prioritară 8 „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”.

Valoarea estimată a achiziţiei a fost de 4.342.120,79 lei fără TVA, ea fiind structurată pe şase loturi: Computer tomograf, Echipamente medicale, Ecografe, Echipamente oftalmologice, Mobilier medical şi Mobilier non-medical.

La termenul-limită de depunere a ofertelor, stabilit de autoritatea contractantă pe 14 septembrie 2020, pentru fiecare din cele patru loturi de echipamente şi aparatură medicală a fost depusă câte o ofertă, aceasta fiind admisă. Cele două loturi de mobilier au rămas neofertate, achiziţia lor urmând să fie reluată.

Citeste și:  2.254 de cazuri noi de COVID-19 și 9 decese, în ultimele 24 de ore. La Brașov sunt 112 noi infectări

Pe baza evaluării propunerilor tehnice şi financiare ale ofertanţilor admişi şi în urma aplicării criteriului de atribuire, comisia de evaluare a ofertelor din cadrul CJ Braşov a desemnat firmele câştigătoare.

Astfel, computerul tomograf urmează să fie livrat de firma General Electric Medical Systems Romania SRL, care a câştigat achiziţia la valoarea de 1.800.000 lei (fără TVA).

Firma BPM Tehnologica SRL şi-a adjudecat achiziţia lotului de echipamente medicale, cu o propunere financiară de 558.940 lei (fără TVA).

Asocierea Papapostolou SRL – Global Medical Solutions SRL a avut oferta câștigătoare pentru livrarea ecografelor, la valoarea de 1.227.990 lei (fără TVA).

Ofertantul SC Romger General Trade&Consulting SRL a câştigat lotul de echipamente oftalmologice, cu o propunere financiară de 616.921 lei (fără TVA).

Citeste și:  2.254 de cazuri noi de COVID-19 și 9 decese, în ultimele 24 de ore. La Brașov sunt 112 noi infectări

Contractele de furnizare a echipamentelor sunt acum în procedură de semnare. Fiecare operator economic câştigător are subcontractanţi care vor îndeplini o parte din obligaţiile prevăzute în contract, iar echipamentele vor fi livrate în cursul anului 2021.

„Considerăm acest proiect ca fiind foarte important, deoarece contribuie alături de celelalte investiţii pe care le desfăşurăm la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, la creşterea calităţii actului medical, în beneficiul pacienţilor din judeţul Braşov. În urma implementării proiectului, angajații spitalului îşi vor putea desfăşura activitatea într-un mediu de lucru curat, nepoluat, îngrijit și sigur, prin punerea la dispoziție a unor echipamente performante specifice, în vederea stimulării randamentului și eficienței intervenţiilor medicale şi tratamentelor realizate în ambulatoriu”, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov. 

Citeste și:  2.254 de cazuri noi de COVID-19 și 9 decese, în ultimele 24 de ore. La Brașov sunt 112 noi infectări

Proiectul „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov” are o valoarea totală eligibilă de 10.699.095,67 lei (inclusiv TVA), iar cofinanțarea de 2% din valoarea eligibilă pe care o asigură Județul Brașov este de 213.981,92 lei (inclusiv TVA). În cadrul proiectului, 12 cabinete din Ambulatoriul Spitalului Judeţean vor fi dotate cu 55 de tipuri de echipamente, aparatură şi mobilier de specialitate (respectiv 191 de bucăți).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.