Sprijin pentru așezămintele de la Valea Plopului și Valea Screzii din partea unei parohii din Brașov

Foto: Mitropolia Ardealului

Parohia „Sfinții Trei Ierarhi și Sfântul Bartolomeu” din Brașov a efectuat recent o donație în valoare de 8.300 lei așezămintelor de la Valea Plopului și Valea Screzii, conduse de preotul Nicolae Tănase, relatează Basilica.ro.

Pe lângă suma de bani oferită, colectată în urma a două concerte caritabile de colinde organizate luna trecută, membrii comunității parohiale din Brașov au mai donat: o canapea extensibilă, covoare, articole vestimentare, încălțăminte, precum și 10 calculatoare și mai multe telefoane mobile.

Prin aşezămintele de la Valea Plopului şi Valea Screzii, preotul Nicolae Tănase are în grijă sute de copii orfani sau fără posibilităţi materiale.

„Avem 53 de case, dintre care 37 sunt în afara taberei de copii din Valea Screzii. Avem şi două centre la Vălenii de Munte, ca să fim mai aproape de liceu. A trebuit să facem foarte multe lucruri care nu era nevoie să le facem, dar problema navetei, problema şcolii, cheltuielilor, ne-au silit să ne şi răspândim nițel”, a declarat preotul Nicolae Tănase, potrivit site-ului oficial al Mitropoliei Ardealului.

Citeste și:  Pizzeria din România inclusă în topul celor mai bune 50 de pizzerii din Europa

În anul 1994, preotul Nicolae Tănase înființează Asociația Pro Vita cu scopul ajutorării copiilor salvați de la avort, a orfanilor și a copiilor străzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.