Start înscrierilor la DiscoverEU! 35000 de tineri vor călători gratuit în Europa

Comisia Europeană a lansat runda de înscrieri de primăvară DiscoverEU, în care 35 000 de tineri vor primi un permis gratuit de călătorie de cale ferată cu care pot explora Europa. Înscrierile se vor încheia la 29 martie, la ora 12.00.

Pentru a putea câştiga un permis de călătorie, tinerii sunt invitaţi să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, să răspundă la 5 întrebări şi încă o întrebare suplimentară, drept criteriu de departajare în caz de scoruri egale.

Candidaţii selectaţi născuţi între 1 iulie 2004 şi 30 iunie 2005 vor putea călători în Europa pentru 30 de zile între 15 iunie 2023 şi 30 septembrie 2024.

Ce este DiscoverEU?

DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+ care îți dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe de învățare. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. Ai la dispoziție două runde de înscrieri în fiecare an. Solicitanții selectați vor primi un permis de călătorie.

Citeste și:  „Anotimpurile” lui Vivaldi și Piazzolla, în pași de dans, astăzi, la Opera Brașov

Ai 18 ani și ești rezident în Uniunea Europeană sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia)? DiscoverEU își oferă șansa de a participa la o experiență de călătorie care îți va permite să descoperi diversitatea Europei, să afli mai multe despre patrimoniul cultural și istoria acesteia și să intri în contact cu oameni de pe tot continentul. În plus, DiscoverEU îți permite să îți dezvolți competențe utile pentru viitor, cum ar fi independența, încrederea și deschiderea către alte culturi.  

Participanții selectați vor primi un card european de tineret DiscoverEU, care le va permite să beneficieze de reduceri la vizite culturale, activități de învățare, sport, transport local, cazare, masă etc.

Citeste și:  Literele de pe Tâmpa, iluminate în culorile drapelului național al Greciei

Pot călători cu alți participanți?

Da, este posibil. Depinde de tine. Poți merge în călătorie singur sau poți forma un grup cu alte 4 persoane, atâta timp cât și acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate menționate mai sus. Toți membrii grupului trebuie să utilizeze codul alocat pentru a-și completa propriul formular de înscriere. Consultă rubrica Întrebări și răspunsuri (B.5-B.11) pentru a afla mai multe.

Poți să iei legătura cu alți câștigători DiscoverEU și să-ți faci planuri de călătorie împreună cu ei. Pentru aceasta, intră în grupul de Facebook DiscoverEU. Înscrie-te în grup acum și poți discuta cu alți participanți.

Odată selectat, agențiile naționale Erasmus+ te vor ajuta să înveți și să-ți creezi conexiuni, organizând reuniuni pentru pregătirea călătoriei și întâlniri între participanți.

Citeste și:  „Anotimpurile” lui Vivaldi și Piazzolla, în pași de dans, astăzi, la Opera Brașov

„O lume întreagă așteaptă să fie descoperită. Fă-ți bagajele, ia-ți cel mai bun prieten și pornește la drum.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.