STUDIU. În urma vaccinului anti-Covid, femeile dezvoltă un titru mai mare de anticorpi decât bărbații

Un studiu desfășurat recent de către rețeaua de sănătate „Regina Mariaasupra răspunsului imun postvaccinal sugerează că femeile dezvoltă un titru mai mare de anticorpi împotriva SARS-CoV-2 decât bărbații.

Studiul REGINA MARIA care evaluează răspunsul imun al organismului după vaccinarea împotriva COVID19  este efectuat pe un lot de peste 300 de persoane vaccinate, iar primele rezultate arată că:

  • În sublotul persoanelor care trecuseră deja prin infectia cu SARS-CoV2 s-a observat că după vaccinare femeile dezvoltă un titru mediu de anticorpi cu 44% mai mare decât bărbații.
  • Dintr-un total de 313 persoane vaccinate, într-un singur caz (0,31%) s-a observat absența răspunsului imun postvaccinal evaluat la 7 zile după rapel.
  • Titrul cel mai înalt de anticorpi înregistrat în acest studiu a fost de 69.097 U/ml.
  • Nivelul cel mai crescut de protecție a fost observat în sublotul persoanelor cu vârsta peste 50 de ani, care trecuseră anterior prin boala COVID19.
  • Intervalul recomandat pentru efectuarea primei doze de vaccin la persoanele care au trecut prin boală este de minim o lună după momentul vindecării.
  • Prezența unor simptome locale sau sistemice post vaccinare nu influențează răspunsul imun postvaccinal.
Citeste și:  Aproape 2.400 de intervenții și peste 9.500 de sancțiuni contravenționale în ultimele 24 de ore

Mai multe informații sănătoase” și articole medicale, pot fi găsite pe pagina web a Rețelei de Sănătate Regina Maria, AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.