Suspectul în cazul dublei crime din Bran ar avea probleme psihice. Ipoteza urmează să fie verificată

Un bărbat suspectat că i-ar fi omorât pe cei doi tineri, găsiţi decedaţi luni dimineaţa, în locuinţa lor din localitatea braşoveană Şimon, a fost reţinut de anchetatori, acesta o rudă a uneia dintre victime. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, bărbatul ar fi ajuns să comită crima din cauza unor dispute legate de un teren, însă şi pe fondul unor posibile probleme psihice.

„În noaptea de 15 spre 16 ianuarie, pe fondul unui conflict mai vechi cu vărul şi vecinul său, inculpatul s-a înarmat cu un cuţit şi un topor şi a pătruns prin efracţie – spargerea geamului uneia dintre uşile de acces în imobilul de domiciliu al soţilor P.A.I şi P.N.A, situat în localitatea Şimon. În dormitorul soţilor P, inculpatul a aplicat mai multe lovituri cu un obiect tăietor victimelor, acestea decedând ca urmare a loviturilor”, a precizat, într-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Citeste și:  Taxă de liberă trecere pe anumite drumuri județene din Brașov, pentru maşinile de mare tonaj

Prim-procurorul Adrian Radu a explicat că autorul faptei a fost identificat în urma cercetărilor efectuate de poliţişti, sub coordonarea procurorului de caz, în prima parte a zilei de luni, după care s-a obţinut un mandat de percheziţie şi, în urma acestei acţiuni, care s-a desfăşurat în cursul serii, reţinerea suspectului, transmite agenția de presă Agerpres.

„Din cercetări au apărut date şi indicii care conduceau la o pistă, la un vecin, verişor al uneia dintre victime, bărbatul. Cercetările ulterioare au condus la probe suficiente pentru a pune în mişcare acţiunea penală şi reţinerea suspectului”, a declarat pentru sursa citată, prim-procurorul Adrian Radu.

Bărbatul suspectat de crimă a fost reţinut în podul casei sale, unde s-a refugiat înarmat cu un cuţit, însă, după discuţiile purtate cu negociatorul din partea poliţiei, a coborât de bunăvoie. Conform prim-procurorului Adrian Radu, există indicii că bărbatul ar avea probleme psihice, însă această ipoteză urmează să fie verificată.

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări

„Avem nişte indicii, procurorul de caz analizează dacă problemele psihice ale inculpatului a fost una dintre cauze, (…) în primul rând se va face o verificare, să vedem dacă există un istoric medical al inculpatului”, a spus sursa citată.

Bărbatul reţinut este cercetat pentru violare de domiciliu şi omor calificat, a precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Bărbatul omorât avea 38 de ani şi era paramedic la SMURD, iar soţia acestuia avea 32 de ani şi era asistentă medicală la Spitalul pentru Copii din Braşov. Ei au fost găsiţi morţi de rude, care au alertat Poliţia.

Casa cuplului era învecinată cu cea a bărbatului suspectat de comiterea omorului, iar motivul crimei pare, în acest moment, o dispută privind terenul, pe care cel din urmă cerea să se ridice un gard, pentru delimitarea proprietăţilor, în acest sens existând şi un proces civil pe rol. 

Citeste și:  MDLPA: Noi investiții în infrastructura medicală, culturală, juridică și sportivă

Sursa, Agerpres / Foto. Captură ecran ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.