Sute de amenzi date de polițiștii brașoveni, de Crăciun, pentru încălcarea normelor Covid

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, în perioada de 24 – 25 decembrie 2020, polițiștii brașoveni au verificat 158 de  societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 24 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. De asemenea, au fost legitimate peste 6.100 de persoane, verificatepeste 270 de mijloace de transport persoane și peste 360 de autovehicule.  

Citeste și:  Singurul jucător de para teqball din România, câștigător al unei burse Kiss FM

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 434 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 408 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 26 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale fiind de 25.250 lei.

Totodată, polițiștii au verificat peste  5.740 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 76 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 145  locații. De asemenea, au fost legitimate peste 420 de persoane, verificate 133 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale în valoare de 26.250 lei.

Citeste și:  Ziua Națională a României, sărbătorită împreună cu brașovenii

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat peste 500 de locații, au legitimat peste 740 de persoane și au aplicat 14 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 lei.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.