Sute de articole contrafăcute, găsite la comercializare în magazinele din Făgăraș VIDEO

În baza unui plan de acțiune al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov,  polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat verificări pe raza județului Brașov, la persoane juridice ce desfășoară activități de comerț cu produse ce poartă sigla unor mărci protejate.

Astfel, au fost efectuate verificări pe raza municipiului Făgăraș, la trei puncte de lucru aparținând unui număr de doi agenți economici, care comercializau articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării, fiind identificate expuse la comercializare aproximativ 200 de produse, ce purtau însemnele grafice ale unor mărci de notorietate, produse ce erau comercializate la prețuri mult mai mici decât cele practicate în magazinele de profil, cu privire la care există suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Citeste și:  Praf saharian în Brașov! Șoferii și-au găsit mașinile acoperite de un strat roșiatic

În cauză, au fost întocmite două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “punere în circulație de produse contrafăcute” faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.500 lei unuia dintre administratorii societăților comerciale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind confiscată o sumă de bani, reprezentând bani ce nu au fost evidențiați pe casa de marcat ca urmare a vânzării de mărfuri. 

De asemenea, pe raza municipiului Brașov au fost efectuate verificări în zona unui complex comercial, în trei puncte de lucru a două societăți,  fiind identificate 560 de  articole de îmbrăcăminte față de care există suspiciunea că ar fi contrafăcute, prin prisma faptului că, acestea erau comercializate la prețuri mici, iar comercianții nu dețineau documentele legale.

Citeste și:  FlyLili organizează sesiune de recrutări pentru însoțitori de zbor, sâmbătă, la Aeroportul Brașov

În cauză, au fost întocmite două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “punere în circulație de produse contrafăcute” faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1.500 lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind dispusă măsura confiscării unei sume de bani în vederea continuării verificărilor, reprezentând bani, care nu au fost evidențiați pe casa de marcat ca urmare a vânzării de mărfuri.

Toate produsele au fost ridicate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, valoarea acestora fiind de aproximativ 80.000 lei.  

One thought on “Sute de articole contrafăcute, găsite la comercializare în magazinele din Făgăraș VIDEO”

  1. Vă rog spuneți numele magazinelor și a patronilor,să știe lumea de unde cumpără falsuri.Dacă nu spuneți,sunteți părtași la hoție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.