Talonul de pensie va putea fi cerut în format electronic, pe e-mail. Legea, aprobată!

Proiectul de lege care prevede posibilitatea ca talonul de pensie să fie transmis, la cerere, în format electronic de Casa Națională de Pensii a fost adoptat ieri de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. 

Proiectul de lege completează art. 109 din Legea nr. 263/2010, în sensul instituirii posibilităţii transmiterii de către Casa Naţională de Pensii Publice, la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul online deschis în portalul CNPP, a documentului de informare cu privire la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru plata pensiei în cont curent sau cont de card.

Documentul în format electronic este acceptat în relația cu toate instituțiile și autoritățile publice, iar acestea nu vor condiționa oferirea de informații sau de servicii de prezentarea documentului în format fizic. Talonul în format electronic conține toate elementele de identificare unice de pe documentul fizic omolog.

Citeste și:  Cele mai bune filme de la edițiile XII și XII ale Festivalului Internațional de film pentru publicul tânăr "KINOdiseea", online, între 20 – 31 octombrie 2021

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.