Talonul mov va ajunge la toți pensionarii care primesc pensiile în contul bancar

Din 15 martie pensionarii care-si primesc banii prin intermediul unui card bancar vor incepe sa primeasca si cupoanele de pensie – talonul mov. Distributia acestora trebuia facuta de Posta de acum 15 ani, spune ministrul muncii Raluca Turcan.

”Din 15 martie am rezolvat o problemă plimbată de ani de zile: talonul mov ajunge la pensionarii care primesc pensiile prin cont bancar. Este vorba de acele cupoane de pensii pe care poștașii trebuie să le ducă acasă celor care au optat să-și primească drepturile prin bancă.

Nu a fost o mare filosofie, ci doar o discuție clară cu Poșta Română care nu respecta de 15 ani o obligație contractuală: în baza unui contract existent și a unei plăți de aproape 5 milioane de lei să ducă, lunar, taloanele mov pe care trebuie să le primească cei 2,3 milioane de titulari”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale,Raluca Turcan.

Citeste și:  Brașovul poate să fie primul oraș mare din România care să folosească pe scară largă geotermia

De menționat este faptul că, potrivit legislației în vigoare, toți pensionarii trebuie să primească un talon de pensie. În cazul persoanelor care încasează pesiile la domiciliu se emite talonul de culoare roșie, ca document de plată, iar pentru cei care au optat să primească pensia prin bancă se emite talonul mov, care este documentul de informare cu privire la sumele care se achită în cont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.