Tânăr brașovean în vârstă de 18 ani, cercetat pentru acces ilegal la un sistem informatic

Polițiștii din cadrul Serviciul de Investigatii Criminale Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „acces ilegal la un sistem informatic”.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au reușit identificarea unui tânăr, în vârstă de 18 ani, din municipiul Brașov, care, în noaptea de 18/19.12.2022, ar fi transmis un link, prin intermediul unei aplicații de comunicare, unei persoane de sex feminin, sub pretextul că acesta ar fi calea de acces către un videoclip, determinând astfel persoana vătămată să introducă username-ul și parola de acces la o rețea de solicializare. Prin această modalitate suspectul ar fi obținut acces la toate conturile de socializare ale persoanei vătămate.

Citeste și:  Un bărbat din Codlean a fost evacuat din locuință, după ce și-a amenințat soția

În  cadrul activităților operative desfășurate, polițiștii au pus în aplicare, în  data de 16 martie 2023, un mandat de percheziție domiciliară la locuința persoanei bănuite de comiterea faptei, ocazie cu care au fost descoperite și ridicate mai multe medii de stocare și sisteme informatice.

Cercetările sunt continuate la acest moment de către polițiști în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.